<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
29.01.2013 1238

Ситуація з доступом адвокатів до Луценка потребує пояснення

Тижневик «Контракти» звернувся до Голови державної пенітенціарної служби України п. Лісіцкова О.В. та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини п. Лутковської В.В. з інформаційним запитом про причини обмеження у доступі на побачення з екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценко адвокатів та захисників.

«Просимо Вас надати інформацію про законодавче обмеження у доступі адвокатів та захисників екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка на побачення із ним у статусі підзахисного під час його перебування на лікуванні у київській клініці «Оберіг».

zaput

Як нам відомо, у статусі засудженої на лікуванні у клініці «Укрзалізниці» з квітня 2012 року перебуває колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Проте зустрічі із нею для адвокатів та захисників дозволені та необмежені. Просимо Вас роз’яснити, на підставі якої статті якого закону заборонено зустрічі захисникам Юрія Луценка», - йдеться у запиті.

Нагадаємо, 23 січня екс-голову МВД Луценка було прооперовано у клініці «Оберіг». Як зазначила прес-секретар «Народної самооборони» Лариса Сарган, операція здійснювалася за кошти родини Луценка.

Пізніше, за результатами розмови із лікарями захисник та дружина екс-міністра Ірина Луценко повідомила, що «друга операція можлива, але вона не може бути наразі призначена через відсутність аналізів».

Оценка материала:

5.00 / 4
Ситуація з доступом адвокатів до Луценка потребує пояснення 5.00 5 4
Політика / Україна
29.01.2013 1238
Еще материалы раздела «Україна»