<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцемвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.04.2013 18:00 2028

Алкоголіки дуже полюбляють соцмережі - дослідження

Дослідження показали, що найсильнішу емоційну прихильність до соціальної мережі Facebook розвивають люди, що мають пристрасть до алкоголю.

Більш того, соцмережа посилює їх пристрасть.

Також соцмережа приваблює тих, хто схильний до занепокоєння, передає УНН.

Дослідник Рассел Клейтон опублікував роботу, в якій довів, що соцмережа не тільки приваблює любителів випивки, але і провокує користувачів вживати спиртні напої.

В опитуванні взяли участь 225 першокурсників коледжів. Студенти анонімно оцінювали свій рівень тривоги та самотності, розповідали про свій досвід вживання алкоголю і марихуани, а також розповідали про свою емоційної прихильності до Facebook.

Виявилося, що студенти, які страждають на тривожність і зловживають речовинами, куди більш лояльні до Facebook. Скоріш за все, соцмережа дозволяє цим людям безпечно задовольнити свої соціальні потреби.

Крім того, Facebook призводить користувачів до того, що вони починають вживати більше алкоголю. «Коли емоційно прив’язані до Facebook люди дивляться фотографії та статуси своїх друзів, що вживають алкоголь, вони отримують мотивацію на пристрасть до випивки, яке, на їхню думку, повинно допомогти їм вписатися в соціум», - заявляє Клейтон.

Користувачам з підвищеною нервозністю Facebook допомагає зігнати страх і соціалізуватися. Тим не менш, деякі вчені вважають, що саме Facebook (ймовірно, і інші соцмережі) може провокувати неврози, страхи і сильне почуття заздрості, пов’язане із заниженою самооцінкою.

 

Оценка материала:

4.00 / 4
Алкоголіки дуже полюбляють соцмережі - дослідження 4.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
16.04.2013 18:00 2028
Еще материалы раздела «Суспільство»