<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.06.2013 17:00 1897

До списку ЮНЕСКО занесли Херсонес та дерев’яні церкви Карпат

На засіданні 37-ї сесії комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у столиці Камбоджі Пномпені проголосовано за спільний проект «Дерев'яні церкви Карпатського регіону України і Польщі», а також Херсонес Таврійський.  

Згідно з першим рішенням 8 дерев'яних церков на території України та 8 - у Польщі увійшли до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Половина з восьми українських церков розташована у Львівській області, дві – в Івано-Франківській та дві – у Закарпатській.

До цього переліку увійшли: церква Святого Юра у Дрогобичі Львівської області, церква Святого Духа в селі Потелич Жовківського району Львівської області, церква Собору Пресвятої Богородиці у селі Матків Турківського району Львівської області, церква Святої Трійці в Жовкві Львівської області, церква Різдва Богородиці у селі Нижній Вербіж Івано-Франківської області, Церква Святого Духа у Рогатині Івано-Франківської області, дерев'яна церква св. Михаїла у селі Ужок Закарпатської області та дерев'яна Струківська церква у селі Ясіня Закарпатської області.

Також до списку Всесвітньої спадщини Організації об'єднаних націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) внесена ще одна українська номінація – Херсонес Таврійський.

Про це повідомив міністр культури України Леонід Новохатько.

«Сьогодні у День Святої Трійці Україна отримала благу вість: у Камбоджі Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО прийняв наш Херсонес Таврійський, нову українську номінацію, до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Три дні тому на цьому ж поважному зібранні, яке буває тільки раз у рік, дерев'яні церкви Карпат – спільна українсько-польська номінація – також прийнята до цього списку. Таким чином, з сьогоднішнього дня до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включено 7 українських об'єктів, два з яких нові – Херносес Таврійський і дерев'яні церкви Карпат», - заявив міністр.

За його словами, приблизно 50 об'єктів з різних країн номінувалося на внесення у Список ЮНЕСКО, і третина з них не була включена.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
До списку ЮНЕСКО занесли Херсонес та дерев’яні церкви Карпат 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.06.2013 17:00 1897
Еще материалы раздела «Суспільство»