<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має шанс стати потужною і всадити Путіна за стіл переговорів, - Нуланд  Полуничний мус: швидкий сезонний рецепт  Оренда квартири у Німеччині: як оплачується житло для українських біженців  Де візьмуть гроші для підвищення виплат військовим: у Верховній Раді пояснили   Кадрові зміни у вищому керівництві РФ: Путін подав сигнал Україні та Заходу – що він означає  Як приготувати смачне печиво з какао  Лавров зробив цинічну заяву щодо мирних перемовин з Україною: як відреагували в ЄСвсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.07.2013 18:00 1815

Ахметов та Фірташ «зарубали» ідею LNG-терміналу

Українські підприємці Дмитро Фірташ і Рінат Ахметов вважають нерентабельним інвестування в будівництво LNG-терміналу з прийому зрідженого газу в Україні.  

Таку думку висловив енергетичний експерт Олег Гавриш.

«Ахметов і Фірташ, порахувавши рентабельність цього терміналу, дійшли висновку, що взагалі не доцільно вкладати в нього гроші. Існує певна проблема прокачування газу через Босфор. Всі вуглеводні йдуть з Новоросійська через Босфор до Європи. У зворотному напрямку їх ще ніхто ніколи не провозив. Для початку потрібно вирішити цю проблему, розрахувати маршрут постачання газу. І у Фірташа, який торгує газом, і у Ахметова, є свої підрозділи, які займаються прорахунком торговельних мереж. Вони прораховували це питання. Їх розрахунки показують, що постачання газу на LNG-термінал не окупить себе», - сказав Гавриш.

За повідомленням Gazeta.ua

Оценка материала:

5.00 / 1
Ахметов та Фірташ «зарубали» ідею LNG-терміналу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
11.07.2013 18:00 1815
Еще материалы раздела «Економіка»