<
НОВИНИ ДНЯ: Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.08.2013 9929

Українцям зарплати вистачає тільки на їжу

Більшість своїх доходів українці витрачають на продукти та заощаджують не більше 15% заробленого.

Але ця сума ще не враховує необхідності сплатити податки.

Як повідомляє Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, від початку року українці витратили 271 млрд грн на товари та послуги. Це 85% від усіх коштів, які населення заробило за цей період.

Відтак наші співгромадяни можуть заощадити не більше 15% від заробленого. В країнах ЄС, за даними Євростату, європейці заощаджують близько 13%.

При цьому, Мінекономрозвитку стверджує, що обсяги роздрібної торгівлі зросли на 11% за січень-червень 2013 року. «Податкові відрахування від торгівлі з початку року становлять 20 млрд грн, або 14% від загального обсягу платежів», - повідомили в Мінекономрозвитку.

За матеріалами УНІАН

Оценка материала:

5.00 / 1
Українцям зарплати вистачає тільки на їжу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.08.2013 9929
Еще материалы раздела «Економіка»