<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.10.2013 16:21 1185

«Нафтогаз» не переживе цю зиму - нардеп

НАК «Нафтогаз» повідомив, що у нього вже не вистачає власних ресурсів на всю зиму, при цьому інструмент у вигляді векселів його не влаштовує.  

Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Геннадій Зубко.

«'На нашому засіданні комітету НАК «Нафтогаз» чітко повідомив, що у нього вже не вистачає власних ресурсів для того, щоб протриматися всю зиму. Йому потрібні гроші», - сказав він.

При цьому за словами нардепа, інструмент, який запропонував Міністерство фінансів у вигляді векселів, НАК не влаштовує.

«Тому що це прямі збитки на державу, бо ці векселі йдуть з дисконту, який буде отриманий при реалізації цих векселів», - зазначив парламентарій.

За інформацією заступника генерального директора Центру досліджень енергетики (EIR Center) Вадима Гламаздіна, борг підприємств теплокомуненерго за газ складає 14 млрд грн, при цьому 8 млрд - це приріст за поточний рік. Також він додав, що за даними «Нафтогазу», ця цифра сягає 17,5 млрд грн.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Нафтогаз» не переживе цю зиму - нардеп 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.10.2013 16:21 1185
Еще материалы раздела «Економіка»