<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
10.10.2013 14:50 969

Фрукти в цьому жовтні дешевше торічних

На початку жовтня поточного року основний набір фруктів (яблука, груші, банани, апельсини, лимони, мандарини, столовий виноград) коштував у середньому на 15,8 % нижче, ніж на відповідну дату минулого року.  

Таким чином, ціни на фруктовий набір в Україні практично протягом усього 2013 року залишаються нижчими за торішні.

Про це свідчить плодоовочевий індекс «АПК - Інформ: овочі і фрукти».

«Зниження вартості фруктового набору в 2013 році обумовлено зростанням обсягів виробництва вітчизняних фруктів і ягід, що знижує середні ціни на них. Додатковим фактором зниження вартості фруктового набору восени 2013 року став більш ранній початок сезону цитрусових в країнах Північної півкулі, що дозволило наростити як пропозицію, так і споживання», - коментує аналітик ринку Тетяна Гетьман.

За її даними, найбільш різко протягом року знизилися ціни на цитрусові - в середньому на 20-22 % і на банани, які подешевшали на 18%. Ціни на столовий виноград порівняно з минулим роком знизилися на 18,8%, а от ціни на яблука відповідають рівню 2012 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фрукти в цьому жовтні дешевше торічних 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
10.10.2013 14:50 969
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»