<
НОВИНИ ДНЯ: Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадоювсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.10.2013 11:45 1256

Сланцевий газ з США не здешевить світові ціни

Експорт сланцевого газу із США не зможе вплинути на світові ціни на природний газ. Про це заявив глава голландсько-британської корпорації Royal Dutch Shell Пітер Возер.  

За словами П.Возера, багато країн світу помилково вважають сланцевий газу з США дешевим.

Він зазначив, що вартість сланцевого газу є низькою тільки для внутрішнього американського ринку.

«Імпорт дешевого сланцевого газу з США - це міф. Постачання природного газу з Америки не допоможуть знизити ціни на газ в Європі», - сказав П. Возер.

Він пояснив, що витрати на зріджування, транспортування і регазифікацію при імпорті сланцевого газу з США фактично вирівнюють американські та європейські ціни.

«Ми також не бачимо серйозного впливу американського сланцевого газу і на цінову структуру газового ринку Азії», - зазначив П.Возер.

Нагадаємо, що ціни на природний газ в США в 2013 році становлять 4 долари за млн британських термічних одиниць (БТЕ).

За прогнозами Shell, у довгостроковій перспективі вартість природного газу в США буде коливатися в діапазоні від 4 до 6 дол за млн БТЕ.

Так, з урахуванням усіх витрат на імпорт, американський газ надходитиме до Європи за цінами в 8-10 дол., що майже відповідає європейським цінам на газ (8-11 доларів).

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

4.50 / 2
Сланцевий газ з США не здешевить світові ціни 4.50 5 2
Бізнес / Економіка
17.10.2013 11:45 1256
Еще материалы раздела «Економіка»