<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.11.2013 3725

Митний союз дасть Україні 11,4 млрд доларів - Мунтіян

Україна може отримати преференцій 11,4 млрд дол. в перший рік після приєднання до Митного союзу.  

Про це сьогодні сказав під час відеомосту «Київ-Москва" Урядовий уповноважений з питань співробітництва з РФ, державами-учасницями СНД Валерій Мунтіян.

«Коли звернулися до членів Митного союзу і Єдиного економічного простору (кілька років тому – ред.), з першого дня були запропоновані умови, які показують чітко і ясно, що якщо буде ухвалене політичне рішення (про вступ України до Митного союзу – ред.), Україна може отримати преференцій на 11,4 млрд дол. в перший рік. В інший рік вже міняється структура, Але разом з тим у середньостроковій і короткостроковій перспективі базовий сценарій для інтеграції з МС і ЄЕП показує зростання ВВП 1,5-1,7% завдяки ефекту масштабу, кооперації тощо», - сказав він.

Урядовий уповноваджений пояснив, що основними преференціями від вступу до МС буде зниження ціни на газ до рівня як у Росії, Білорусі, Казахстані. Також була домовленість, що країни МС ціну на сиру нафту скинуть на 30%. Крім того, через антидемпінгові й інші розслідування вітчизняні виробники втрачають 1,2 млрд дол., про зняття цих заходів теж було домовлено.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

3.00 / 4
Митний союз дасть Україні 11,4 млрд доларів - Мунтіян 3.00 5 4
Бізнес / Економіка
27.11.2013 3725
Еще материалы раздела «Економіка»