<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
06.03.2014 19:15 14137

Призначення кримського референдуму на 16 березня - ознака слабкості Путіна

Прийняте парламентом Криму рішення про проведення 16 березня референдуму з питання про приєднання автономії до Росії свідчить, що Кремль відчуває ослаблення своєї позиції на тлі міжнародної реакції.

 

Таку думку висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський. Зокрема, експерт висловив упевненість у юридичній і політичній безперспективності рішення кримського парламенту.

"Чергове рішення про проведення референдуму в АРК, тепер вже про приєднання до РФ, не тягне за собою юридичних наслідків: його проведення, як відомо, не передбачено Конституцією України, а закону про місцеві референдуми у нас немає", - нагадав Сунгуровський.

"Проводити референдум на окупованій території - це повний блеф", - вважає Сунгуровський.

Крім того, експерт зазначив, що перенесення референдуму з призначеного раніше парламентом АРК 30 березня на більш ранній термін говорить про те, що Росія "відчула слабкість своєї позиції в умовах ускладнення міжнародних контактів та ризиків їх подальшого заморожування".

"Кремль відчуває, що може не втримати ситуацію в АРК до 30 березня, тим більше, що 12 березня закінчується термін роботи місії ОБСЄ в Україні, і після її висновків блефувати буде складно. Тому поспішають", - пояснив Сунгуровський свою думку. При цьому аналітик зазначив, що реакція нової влади з Києва "катастрофічно запізнюється".

За повідомленням "Інтерфакс-Україна".

Оценка материала:

5.00 / 3
Призначення кримського референдуму на 16 березня - ознака слабкості Путіна 5.00 5 3
Політика / Україна
06.03.2014 19:15 14137
Еще материалы раздела «Україна»