<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація священників: чи є відстрочка або бронювання, цікаві деталі  В Україні підняли тариф на світло: як зміняться суми у платіжках вже влітку  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде жахливим  Німеччина надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 500 млн євро: що туди увійде  ГУР уточнило дані про атаку на катери "Тунець": втрати РФ зросли  Чому в Україні труднощі з виробництвом снарядів стандарту НАТО: відповідь зброяра  Прогноз погоди на літо 2024: чи чекати українцям сильної спекивсі новини дня
Політика
Україна
11.03.2014 09:45 1883

Порушено вже 46 справ щодо подій у Криму

За період з 27 лютого по 10 березня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 46 кримінальних правопорушень, вчинених на території АР Крим та міста Севастополь.  

З них - 35 розслідується органами внутрішніх справ, 6 - СБУ і 5 - слідчими органів прокуратури.

За словами начальника головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні ГПУ Миколи Гошовського, це кримінальні правопорушення, які насамперед стосуються злочинів проти держави.

"За фактами посягання на територіальну цілісність України зареєстровано 3 кримінальні правопорушення. За дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу України - 5", - сказав він.

За словами начальника головного управління Генеральної прокуратури, найбільше порушень зареєстровано за ст. 341 Кримінального кодексу України - це захоплення або блокування адміністративних будівель. На сьогодні таких кримінальних правопорушень зареєстровано 17.

Гошовський також повідомив, що на даний час за перешкоджання професійній діяльності журналістів зареєстровано 5 злочинів.

"Ми розуміємо, що їх значно більше. Тому я прошу працівників засобів масової інформації, права яких було порушено на території АРК, звертайтеся з офіційними заявами до правоохоронних органів. Ми маємо документально фіксувати кожне порушення Законів України на території півострова", - підкреслив представник ГПУ.

Крім цього, він акцентував, що Генпрокуратура прискіпливо відслідковує спроби незаконних призначень осіб на керівні посади у правоохоронних та силових структурах Криму з порушенням встановленого Конституцією та Законами України порядку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Порушено вже 46 справ щодо подій у Криму 5.00 5 2
Політика / Україна
11.03.2014 09:45 1883
Еще материалы раздела «Україна»