<
НОВИНИ ДНЯ: Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травнявсі новини дня
Політика
Україна
13.03.2014 10:55 3745

Харківська облрада відмовилась розглядати федералізацію

Харківська облрада не буде розглядати питання референдуму щодо федералізації та статусу російської мови.  

Як зазначили в облраді, ці питання «можуть бути предметом розгляду виключно всеукраїнського референдуму, який, згідно зі статтею 72 Конституції України призначається Верховною Радою України або Президентом України. Крім того, Закон України «Про всеукраїнський і місцевий референдум» втратив чинність 28.11.2012 року».

«Депутатський корпус Харківської обласної ради не може вносити до порядку денного сесії питання і приймати рішення, які суперечать чинному законодавству. Питання про федеративний устрій країни вимагає серйозної підготовчої роботи фахівців-правознавців і самого широкого громадського обговорення. Всі спроби спекулювати на цій проблемі, як наприклад «віче-референдум», призначений на 16 березня у Харкові, у нинішньої вкрай нестабільної політичної ситуації, можуть мати непередбачувані правові і суспільні наслідки», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у неділю, 16 березня, проросійські сили в Харкові хочуть провести сепаратистський віче-референдум «з питання федералізації Харківської області», на якому планують просити допомоги в президента Росії Володимира Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Харківська облрада відмовилась розглядати федералізацію 5.00 5 1
Політика / Україна
13.03.2014 10:55 3745
Еще материалы раздела «Україна»