<
НОВИНИ ДНЯ: У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадку  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Резерв+ замість ТЦК. Як працює новий додаток для військовозобов'язаних  Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватисявсі новини дня
19.03.2014 5448

У Яценюка хочуть обкласти податком депозити населення

Уряд пропонує обкласти податком відсоткові надходження з вкладів та дивіденди.

Про це відкриваючи засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, в уряді підготували ряд «непопулярних», але необхідних податкових ініціатив. Яценюк виділив ініціативу з оподаткування надходжень з депозитних рахунків.

«Особисто з тих доходів, які є у мене (минулого року) процентні доходи від розміщення депозитів склали 614 тисяч гривень. Я не заплатив ні однієї гривні податку в держаний бюджет. Я вважаю це неправильним», - зазначив він.

Голова уряду запропонував застосовувати цей податок лише до «багатих» заради встановлення «соціальної справедливості».

«90% українців мають депозити до 50 тисяч гривень. Доходи по таким депозитам не повинні оподатковуватися. А 10% багатих мають ділитися з країною і суспільством», - підкреслив Яценюк.

На зростання економіки цього року в уряді не сподіваються.

«Я сподіваюся, що стабілізаційний період буде тривати цього року, а зростання (…) буде наступного року», - сказав Яценюк.

Голова Мінфіну Олександр Шлапак повідомив про просування переговорів з МВФ, зазначивши, що вони знаходяться «на етапі вироблення економічної та фінансової політики».

На початку засідання члени уряду вшанували загиблого в Криму українського військовослужбовця. Більше питання анексії Криму на відкритті засідання на піднімалося.

Мінфін пропонує ввести оподаткування відсотків з банківських вкладів з 1 квітня 2014 року. Пропоновані ставки становлять 15-17%, що є загальними ставками оподаткування доходів фізичних осіб: 15% - для осіб з щомісячним доходом до 10 мінімальних зарплат, 17% - понад 10 мінімальних зарплат.

Оценка материала:

3.00 / 2
У Яценюка хочуть обкласти податком депозити населення 3.00 5 2
Бізнес / Податки та право
19.03.2014 5448
Еще материалы раздела «Податки та право»