НОВИНИ ДНЯ: В чому секрет смачних котлет: кухарі поділилися трюками, які допоможуть зробити фарш "повітряним"  Іран попросив Росію про допомогу через можливу ізраїльську атаку, - NYT  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Катастрофа морської піхоти: BBC назвало втрати Росії у Вугледарі  Рецепт канелоні з м'ясним фаршем  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  "Ринок тютюну та алкоголю без контрабанди". В Україні готують запуск системи еАкциз, - Федороввсі новини дня
Політика
Україна
19.07.2014 1057

Бойовики за підтримки Росії намагаються знищити докази їх причетності до розстрілу «Боїнга» - заява уряду України

Члени НЗФ на сході України перешкоджають розслідуванню катастрофи малазійського літака і намагаються знищити докази їх причетності до авіакатастрофи.

«Керовані Росією терористи не дають можливості компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту і представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній», - йдеться в заяві уряду України.

За даними уряду, бойовики вивезли тіла 38 загиблих до морг Донецька, «де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин. Також терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії».

«Уряд України офіційно заявляє: терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази цього міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародної спільноти і закликаємо зобов’язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії», - наголошується у заяві.

«Прощення міжнародним злочинцям не буде, як і не буде його тим, хто цих терористів підтримував, тренував, фінансував та постачав зброю», - заявляють в уряді.

Кабмін поінформував всі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації. «Уряд забезпечив необхідні технічні засоби та персонал для проведення розслідування та судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечено всі можливості для репатріації тіл до відповідних країн, однак на даному етапі терористичні угрупування унеможливлюють цей процес», - йдеться в заяві.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Бойовики за підтримки Росії намагаються знищити докази їх причетності до розстрілу «Боїнга» - заява уряду України 5.00 5 1
Політика / Україна
19.07.2014 1057
Еще материалы раздела «Україна»