<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцямвсі новини дня
Політика
Україна
31.07.2014 3978

Нідерланди передали українським силовикам свого офіцера зв'язку

Голландський військовий офіцер зв'язку долучився до українських сил, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України поблизу авіакатастрофи малайзійського лайнера.

Згідно з інформацією сайт DutchNews, мета такого кроку нідерландської сторони полягає в тому, щоб голландська сторона отримала достовірну й актуальну інформацію про конфлікт. «Голландський військовий офіцер зв'язку долучився до українських сил, які ведуть боротьбу з проросійськими найманцями на місці аварії MH17, що сталася майже два тижні тому, міністерство оборони цю інформацію в середу підтвердило», - повідомляє видання.

Щодо проросійських сил, з якими бореться українська армія, то за даними видання, контакт із ними відбувається через ОБСЄ.

Згідно з інформацією, український посол у Нідерландах Олександр Горін розповів, що українська сторона наразі намагається гарантувати безпечний прохід слідчих до місця катастрофи.

Як повідомлялося, експерти з Нідерландів та Австралії вже кілька днів не можуть потрапити до місця катастрофи літака через ситуацію з безпекою в регіоні. Спостерігачі ОБСЄ намагаються домовитися про прохід слідчих до місця катастрофи літака, але поки що безуспішно.

За матеріалами: Інтерфакс-Украина

Оценка материала:

5.00 / 1
Нідерланди передали українським силовикам свого офіцера зв'язку 5.00 5 1
Політика / Україна
31.07.2014 3978
Еще материалы раздела «Україна»