<
НОВИНИ ДНЯ: Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
04.08.2014 692

В Мін’юсті форсують підготовку законопроектів щодо санкцій на причетних до тероризму й сепаратизму

До наступного засідання Верховної Ради парламентарів буде подано на розгляд низку законопроектів, які забезпечать накладання санкцій на всіх причетних до сепаратизму й тероризму.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Міністерства юстиції України, про це було оголошено під час засідання Комітету з питань застосування санкцій до осіб, які підтримують і фінансують тероризм в Україні, що відбулося під головуванням міністра юстиції Павла Петренка, глави МВС Арсена Авакова й міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Петренко повідомив, що комісія нині працює над трьома основними напрямами. Перший з них - це аналіз санкцій та обмежень, прийнятих країнами ЄС і США. «Ми врахуємо їхній досвід у формуванні списку осіб, до яких було застосовано обмежувальні заходи, та в економічних, фінансових і банківських обмеженнях, прийнятих США та Євросоюзом», - сказав глава Мін’юсту.

Другий блок питань, за словами міністра, стосується обговорення пропозицій та напрацювань, розроблених міністерствами й відомствами, щодо конкретних заходів обмежувального характеру до осіб, причетних до підтримки тероризму й сепаратизму на території України. «Третій блок питань стосується пропозицій комітету, які ми запропонуємо уряду й президентові України про внесення змін до законодавства з метою застосування санкцій до відповідних осіб», - повідомив Петренко.

При цьому він наголосив: у рамках нині чинного законодавства Україна вже може приймати санкції, орієнтовані на те, щоб не допустити незаконної матеріально-технічної підтримки терористів. «Йдеться про обмеження в'їзду певних осіб на територію України, обмеження витрат державних фінансів на закупівлю товарів російського походження державними компаніями й установами, а також органами місцевого самоврядування. Також про посилення контролю за діяльністю суб'єктів, що передбачають у своєму капіталі російську присутність», - зазначив Петренко.

У свою чергу глава МЗС України наголосив, що сьогодні весь світ вводить санкції до осіб і компаній, «причетних до тимчасової окупації Криму й тероризму на сході країни». «ЄС і США ввели цілий блок системних санкцій. Вони стосуються як протидії тимчасовій окупації Автономної республіки Крим, так і подій на сході України. Проте санкції вводять не лише представники Євросоюзу і Сполучених Штатів Америки. Обмеження щодо громадян і компаній, які допомагають терористам і сепаратистам, ввели Канада, Японія та Австралія, - це позиція багатьох країн світу», - заявив Клімкін.

Він також наголосив, що робота комітету полягає в тому, щоб діяти скоординовано з партнерами в усьому світі щодо впровадження списків з обмеження на в’їзд до України, а також списків юридичних осіб, які сприяють ситуації з Кримом або підтримують терористичну діяльність у Донецькій та Луганській областях.

Як наголосив глава МВС, правоохоронці виконують усі необхідні алгоритми й процедури, що дають змогу стежити за всіма суб'єктами, які допомагають бойовикам усередині країни або на території Російської Федерації та інших країн. «Ми вже відкрили кілька кримінальних проваджень у цьому напрямі та працюємо над новими справами. Правоохоронці не перешкоджатимуть підозрюваним в'їжджати на територію України. Навпаки, ми їх чекатимемо тут, аби виконати всі необхідні слідчі дії», - зазначив Аваков.

За матеріалами: Інтерфакс-Украина

Оценка материала:

5.00 / 1
В Мін’юсті форсують підготовку законопроектів щодо санкцій на причетних до тероризму й сепаратизму 5.00 5 1
Політика / Україна
04.08.2014 692
Еще материалы раздела «Україна»