<
НОВИНИ ДНЯ: Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травнявсі новини дня
Політика
Україна
12.08.2014 2791

Гуманітарна допомога з Росії перетне українсько-російський кордон у Харківській області - Кучма

Гуманітарна допомога Луганську, надана Росією під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області.

«На засіданні контактної групи в понеділок було вирішено, що гуманітарна допомога пройде через Харківську область, маршрут до Луганська також визначено», - заявив другий президент України Леонід Кучма.

Кучма наголосив, що «допомогу надаватимуть під егідою Міжнародного Червоного Хреста, а колону супроводжуватимуть представники ОБСЄ».

Засідання контактної групи в понеділок відбулося у форматі відеомосту, в ньому взяли участь представники ДНР, тоді як ЛНР не було представлено на засіданні. «Мабуть, вони не зацікавлені в отриманні цієї допомоги», - заявив Кучма.

Він також наголосив, що до Луганська буде доправлено не лише російські вантажі, а й також «допомогу України, ЄС та США». «Дуже важливий розподіл цієї допомоги - передусім її мають отримати лікарні, дитячі садки, інтернати, інші люди, які її потребують. Жоден грам не мають отримати бойовики», - наголосив Кучма, зазначивши, що процесом розподілу допомоги керуватимуть представники МКЧК.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 2
Гуманітарна допомога з Росії перетне українсько-російський кордон у Харківській області - Кучма 5.00 5 2
Політика / Україна
12.08.2014 2791
Еще материалы раздела «Україна»