<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.06.2019   Україна   narodna-pravda.ua

Дитя Чорнобиля: в Україні живе дівчина, яка народилася у зоні відчуження

В Україні є дівчина, яка виросла в Чорнобильській вже після аварії на ЧАЕС. 19-річна Марія зараз навчається в одному з вищих навчальних закладів Києва, працює і каже, що не має проблем зі здоров’ям, а у її житті все добре. Про це пише Daily Mirror.
Зараз Марії 19 років, вона є  студенткою одного з київських вишів  і не має проблем зі здоров’ям. Довгий час ім’я єдиної дитини, що народилася в Чорнобилі, не фігурувало в пресі, хоча про її народження в Чорнобильській зоні було відомо 19 років тому.
Дівчинка росла біля Чорнобиля, оскільки її батькам відмовили в альтернативному житлі і вони вирішили залишитися в 30-кілометровій зоні. Не все було так добре – батьків Марії переслідували і звинувачували у “вбивстві” дитини. Марійка харчувалася рибою, яку її батько ловив у річці –  від неї тріщали лічильники Гейгера, і пила молоко від місцевих корів.
За словами мами Марії Лідії Совенко, її дочка цілком здорова: “Люди тут вірять, що Маша є символом Чорнобильського ренесансу і  інтерпретують це як благословення,  що життя повертається до цього закинутого місця”.
Сама Марія розповіла журналістам, що у її житті все добре. “У мене все добре, я працюю. Забезпечую себе, ось і все”. Друг Марії наголосив, що дівчина не хоче вважати себе унікальною через те, що народилася в Чорнобилі, і швидше бачить це як “стигму”.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Шахтер, Порошенко, военная техника, животные, стихийные бедствия, пейзажи, соревнования, политика, Киев, традиции, Бахмут, передовая, митинги, мода, юмор, фотопроект, самолеты, Китай, учения, Карпаты, столкновения, визиты, ДСНС, спорт, парады, Війна, церковь, праздники, технологии, туризм, музыка, футбол, обстрелы, марш, природа, ЗСУ, корабли, выставки, портрет, НАТО, мир, Львів, дизайн, Нацгвардия, искусство, Польша, Дмитрий Дятлов, ВСУ, город, Майдан, Зеленский, война, фотоподборки, фотоконкурсы, тест-драйв, полиция, терроризм, дети, пляжи, Верховная Рада, культура, пожары, авиация, экология, зима, Россия, Донбасс, фестивали, коронавирус, фотография, люди, общество, путешествия, Динамо, карантин, суд, Александр Зубко, пандемия, сборная Украины, #Євромайдан, ВМС, уикенд, выборы, Киевщина, автомобили, Крым, медицина, США, Путин, протесты, Одесса, женщины, оккупация, Сергей Смоленцев, архитектура, солдат, акции, Новый Год, живопись, история

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36