НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.06.2019   Україна   narodna-pravda.ua

Дитя Чорнобиля: в Україні живе дівчина, яка народилася у зоні відчуження

В Україні є дівчина, яка виросла в Чорнобильській вже після аварії на ЧАЕС. 19-річна Марія зараз навчається в одному з вищих навчальних закладів Києва, працює і каже, що не має проблем зі здоров’ям, а у її житті все добре. Про це пише Daily Mirror.
Зараз Марії 19 років, вона є  студенткою одного з київських вишів  і не має проблем зі здоров’ям. Довгий час ім’я єдиної дитини, що народилася в Чорнобилі, не фігурувало в пресі, хоча про її народження в Чорнобильській зоні було відомо 19 років тому.
Дівчинка росла біля Чорнобиля, оскільки її батькам відмовили в альтернативному житлі і вони вирішили залишитися в 30-кілометровій зоні. Не все було так добре – батьків Марії переслідували і звинувачували у “вбивстві” дитини. Марійка харчувалася рибою, яку її батько ловив у річці –  від неї тріщали лічильники Гейгера, і пила молоко від місцевих корів.
За словами мами Марії Лідії Совенко, її дочка цілком здорова: “Люди тут вірять, що Маша є символом Чорнобильського ренесансу і  інтерпретують це як благословення,  що життя повертається до цього закинутого місця”.
Сама Марія розповіла журналістам, що у її житті все добре. “У мене все добре, я працюю. Забезпечую себе, ось і все”. Друг Марії наголосив, що дівчина не хоче вважати себе унікальною через те, що народилася в Чорнобилі, і швидше бачить це як “стигму”.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фестивали, стихийные бедствия, город, фотоконкурсы, фотоподборки, Путин, Нацгвардия, ВСУ, митинги, суд, Динамо, пожары, дизайн, соревнования, обстрелы, сборная Украины, Порошенко, животные, Россия, люди, военная техника, полиция, фотопроект, ЗСУ, Киевщина, США, природа, история, юмор, музыка, технологии, искусство, акции, мода, корабли, уикенд, пейзажи, дети, терроризм, фотография, пандемия, политика, Війна, авиация, ВМС, Донбасс, Дмитрий Дятлов, архитектура, живопись, самолеты, женщины, Новый Год, футбол, пляжи, Львів, спорт, война, НАТО, Бахмут, путешествия, выставки, солдат, карантин, оккупация, туризм, передовая, церковь, показы, Александр Зубко, традиции, коронавирус, культура, мир, Китай, выборы, Киев, Карпаты, автомобили, Шахтер, Крым, столкновения, Зеленский, экология, учения, медицина, Польша, Верховная Рада, марш, #Євромайдан, Майдан, зима, визиты, парады, портрет, протесты, общество, ДСНС, Одесса, Сергей Смоленцев, праздники

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36