<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Прес-релізи
Нерухомість
04.12.2018 453

Способи швидкої та безпечної оренди квартири

Багато українців через професійну діяльність або через сформовані сімейні обставини змушені орендувати житло. Тому для них питання оренди житлоплощі без посередників за доступною вартості вкрай актуальне.

Незважаючи що завдяки розвитку цифрових технологій пошук нерухомості, що здається в оренду набагато спростився, він супроводжується певними нюансами. Звичайно, можна звернутися за допомогою до ріелторів, але їхні послуги складно назвати доступними. Оптимальним варіантом у цій ситуації стануть корисні рекомендації професіоналів що добре розбираються в особливостях ринку нерухомості.

З чого починається пошук квартири в оренду?

Починати пошук житла важливо з усвідомлення, що воно дійсно потрібно на певний термін та покупка нерухомості не вигідна. Перед безпосереднім вивченням оголошень визначитеся з наступними моментами:

  • Район розміщення житлоплощі. Важливо розуміти, що на вартість орендованого житла впливає його видалення від центральної частини населеного пункту. При цьому потрібно врахувати, що значне видалення від місця роботи або навчання призведе до додаткових витрат на проїзд.
  • Наявність в квартирі предметів меблів. Природно дешевше обійдеться нерухомість без меблювання. Але в такій ситуації у орендаря повинен бути свій диван, холодильник та інші побутові предмети для комфортного проживання. Хоча можливі варіанти з частковим меблюванням.
  • Кількість житлових та нежитлових приміщень. Тут потрібно відштовхуватися від складу сім'ї, тобто наявності дітей або людей похилого віку, яким потрібно усамітнення.

Загалом, визначитеся з власними побажаннями та уподобаннями всіх членів сім'ї. Також враховуйте сімейний бюджет, якщо він обмежений, розраховувати на солідні апартаменти не варто.

Знімаємо житлоплощу, минаючи посередників

Питання оренди житлоплощі без посередників цікавить молодих амбітних людей та сімейні пари, змушені регулярно міняти квартири з різних на те причин. Завдяки тимчасовому проживанню вирішуються багато нагальних проблем без великих капіталовкладень. Розглядаючи самостійний пошук нерухомості, хочеться відзначити, що він має наступні переваги:

  • значна економія фінансів;
  • порівняна безпека, якщо квартира знайдена через знайомих;
  • безліч актуальних джерел пошуку пропозицій.

Важливо розуміти, що багато орендодавців уникають співпраці з посередниками. Тому якщо вдасться знайти власників нерухомості та встановити з ними особистий контакт можна на вигідних умовах зняти житлоплощу на тривалий термін. Але не має значення термін оренди, винаймаючи квартиру, обов'язково складайте письмовий договір.

Якщо ви хочете зняти квартиру в Кам'янець-Подільському на тривалий термін зверніть увагу на базу нерухомості сайту DOM.RIA. Сайт є номером один серед конкурентів на ринку української нерухомості. Це стало можливим завдяки актуальної інформації та перевіреним оголошенням. Тут ви знайдете квартири, які особисто відвідував інспектор сайту з метою перевірки. А на підтвердження цього фахівець робить панорамні знімки, спеціальною камерою якими доповнює конкретне оголошення.

Корисні рекомендації по оренді житла

Вивчаючи пропозиції в інтернеті, не довіряйте оголошенням з непристойно низькою ціною. Щоб визначити адекватність встановленої вартості на оренду житлоплощі варто вивчити особливості ринку нерухомості та відштовхуватися від усереднених показників. Часто низька вартість оренди – це рекламний хід посередників, які намагаються заманити клієнта, після чого вибачившись запропонувати кращий варіант, але дорожче мотивуючи це тим, що попереднє житло вже здали.

Якщо Вам вдалося знайти потрібний варіант, не поспішайте підписувати договір, поки не зробите такі дії:

  • Особисто перевірте пропоновану житлоплощу та переконайтеся, що вона належить орендодавцю.
  • З'ясуйте інформацію про людей, які проживають по сусідству з Вами. Буде вкрай неприємно, якщо сусідами виявиться неблагополучна сім'я.
  • Переконайтеся, що в договорі про оренду вказані всі нюанси щодо способів та часу оплати, наявності свіжого ремонту та меблів та відсутності боргів по комунальних послугах.

Не соромтеся торгуватися, якщо для цього є актуальні причини. Якщо, оглядаючи квартиру, Ви виявите різні технічні недоліки попросіть у власника квадратних метрів знизити вартість оренди.

Як розраховуватися за оренду квартири?

Щоб вигідно зняти нерухомість та не опинитися на вулиці, через порушення умов договору потрібно уважно поставитися до всіх етапів операції. Важливо розуміти, що більшість проблем виникає через неуважність квартиронаймача, а не з вини орендодавця. Тому якщо у Вас виникають будь-які сумніви, не соромтеся звертатися до професіоналів. А в іншому довіряйте власній інтуїції та перевіряйте всю документацію, щоб не потрапити на витончені прийоми посередників та недобросовісних орендодавців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Способи швидкої та безпечної оренди квартири 5.00 5 1
Прес-релізи / Нерухомість
04.12.2018 453
Еще материалы раздела «Нерухомість»