<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Політика
Україна
21.02.2021 643

МЗС України засудило репресії проти журналістів у Білорусі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба і глава Мінкульту Олександр Ткаченко засудили репресії журналістів у Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ у неділю, 21 лютого.

Міністри також висловили стурбованість діяльністю Росії, яка "з використанням своєї армії пропагандистів повністю узурпувала інформаційний простір Білорусі".

"Україна рішуче стоїть на захисті демократії і свободи журналістської діяльності і разом з міжнародним співтовариством засуджує наступ білоруської влади на представників ЗМІ", - сказано в заяві.

Раніше стало відомо, що у 25 білоруських журналістів і правозахисників були проведені обшуки. Слідчий комітет повідомив, що обшуки проводяться "з метою встановлення обставин фінансування протестної діяльності".

Також в Білорусі журналістки польського телеканалу отримали тюремні терміни. Катерина Бахвалова і Дарина Чульцова стали фігурантками справи про "організацію і підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок".

Оценка материала:

5.00 / 1
МЗС України засудило репресії проти журналістів у Білорусі 5.00 5 1
Політика / Україна
21.02.2021 643
Еще материалы раздела «Україна»