<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Політика
Україна
27.03.2013 4268

Вищий адмінсуд фактично узаконив «кнопкодавство»

Вищий адмінсуд відмовив депутату від «Батьківщини» Юрію Одарченку в задоволенні позову про визнання незаконними результатів 5 засідань парламенту.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні суду в середу.

Одарченко просив визнати протиправними рішення Верховної Ради на п'яти пленарних засіданнях в грудні 2012 року і січні 2013 року через непроведення поіменної реєстрації депутатів на них.

Як пояснив депутат, у грудні минулого року набув чинності закон «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України».

Згідно з цими змінами, в Регламенті діють норми, які регулюють порядок реєстрації народних депутатів для участі в пленарних засіданнях парламенту і встановлюють порядок голосування народними депутатами на пленарних засіданнях. Перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться особиста реєстрація народних депутатів на підставі пред'явлення депутатського посвідчення та підтвердження своєї присутності підписом. У залі засідань народний депутат реєструється за допомогою електронної системи, що виключає здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

На думку Одарченка, таким чином, за кожного з депутатів міг реєструватися будь-який інший депутат, тому прийняті на даних 5 засіданнях парламенту рішення є протизаконними.

Депутат пообіцяв, що буде і далі відстоювати це питання в суді.»"Наступні позови з цього приводу будуть, але під іншим кутом зору», - сказав він. За словами Одарченка, він не має наміру звертатися до Європейського суду з прав людини, «так як внутрішні проблеми треба вирішувати всередині країни», вказує ТСН.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вищий адмінсуд фактично узаконив «кнопкодавство» 5.00 5 2
Політика / Україна
27.03.2013 4268
Еще материалы раздела «Україна»