<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2014 1328

Росія нарощує концентрацію військ на кордоні з Україною

Росія продовжать стягувати збройні сили до українсько-російського кордону.

«У районі н. п. Донецьк і Каменськ-Шахтинський Ростовської області навпроти пункту пропуску «Ізварине» зафіксовано формування колони військової техніки ЗС РФ, що складається з 16 КАМАЗів, яку було спрямовано в бік території України. На трасі М-04 «Дон» виявлено переміщення тягачів із 10 танками Т-64 й 3 автомобілями «Урал» у напрямку кордону з Луганською областю», - заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

Крім того, на околиці російського села Поділ-Гора, за 7 км від кордону із Сумською областю, розміщено військовий табір. Також із залізничної станції «Уразово», що навпроти Харківської області, відвантажене шість одиниць БТР. «На аеродромі міста Валуйки Білгородської області, за 18 км від кордону, навпроти відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського загону, виявлено базування 29 вертольотів КА-52 і двох військових літаків», - заявив Лисенко.

За інформацією РНБО, значні угруповання російських військ зосереджено навпроти ділянки Луганського прикордонного загону. На напрямі Шрамко (РФ) – Ульянівське (за 25 м від кордону) розташовано позиції підрозділу ЗС РФ (8 БМД); на напрямі Селезньово (РФ) – Васильївка (за 50 м від кордону) розташовано групи взводів військовослужбовців Збройних сил Росії з бронетехнікою.

Поблизу н. п. Новомиколаївка Ростовської області зафіксовано до 20 одиниць бронетехніки, а в районі н. п. Селезньово Ростовської області зосереджено до 10 одиниць бронетехніки й автомобілі КамАЗ.

Неподалік від н. п. Єкатеринівка Ростовської області зафіксовано значне скупчення бронетехніки й до 40 одиниць установок «Град». «За наявною інформацією в н. п. Анастасіївка Ростовської області розгорнуто пункт управління, простежується велике скупчення підрозділів ЗС РФ (БМП, БТР, БМД, танки, артилерійські системи, установки «Град»)», - розповів спікер інформаційного центру РНБО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія нарощує концентрацію військ на кордоні з Україною 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2014 1328
Еще материалы раздела «Україна»