<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2014 13746

США мають докази ракетних обстрілів України з боку Росії

У Вашингтоні мають свідчення застосування російською стороною ракет проти України, стверджує представник Білого дому Джош Ернест.

«Існують докази того, що Росія застосовувала ракети проти України, - повідомив він. – Це вкотре вказує на те, що міжнародне співтовариство має вжити заходів (щодо Росії – ред.)».

В свою чергу, Держсекретар США Джон Керрі упевнений, що бойовики на сході України одразу ж складуть зброю у разі припинення їх підтримки з боку Росії.

«Нам треба отримати докази того, що вони дійсно хочуть припинити вогонь, і щоб сепаратисти склали зброю, а не продовжували артилерійський обстріл українських Збройних сил. Сепаратисти не зможуть продовжувати бойові дії, якщо не буде підтримки з боку Росії», - сказав Керрі.

За його словами, США очікує кроків Росії на шляху деескалації конфлікту в східних регіонах України. «Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров погодився, що необхідно розробити конкретні пропозиції із цього приводу, щоб припинилося постачання зброї та підтримка сепаратистів, і щоб не було артилерійського обстрілу з території РФ», - наголосив він.

За словами держсекретаря, ситуація в Україні «зайшла дуже далеко», і якщо Росія нічого не зробить для деескалації, то ЄС та США застосують відповідні заходи впливу.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 3
США мають докази ракетних обстрілів України з боку Росії 5.00 5 3
Політика / Україна
29.07.2014 13746
Еще материалы раздела «Україна»