<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударів  Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідка  Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю  В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYTвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.04.2018   Киев, Украина   Facebook/ Кличко - мер

Василь Вірастюк став моделлю для пам’ятника Іллі Муромцю

Мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook показав процес створення пам’ятника богатирю Іллі Муромцю, який встановлять в оновленому столичному парку, що тепер називається "Муромець". Позує скульптору сучасний український богатир Василь Вірастюк.
«Встановити пам'ятник плануємо влітку в парку «Муромець» (колишній парк Дружби народів), де зараз триває реконструкція. У конкурсі на облаштування зеленої зони перемогла авторська група на чолі з молодим талановитим художником-скульптором Володимиром Журавлем, - зазначив Віталій Кличко. - Його скульптури прикрашають сьогодні Поштову площу. У новому парку поєднаються і дух нашої доблесної старовини, і сучасність», - написав мер. Він підкреслив, що назву «Муромець» парк отримав не випадково, бо розташований в історичному місці, де у 12-13 століттях була територія сторожової застави та місце постійної дислокації київської дружини.
Висота скульптурної композиції буде приблизно 15 метрів – зазначає Володимир Журавель. За його словами, сама фігура богатиря буде заввишки 4 метри та відлита з бронзи. На фото, яке оприлюднив Віталій Кличко, скульптор демонструє модель пам’ятника та один з уже готових елементів композиції – богатирський меч.
За словами Василя Вірастюка, сучасного українського богатиря, який погодився позувати скульптору, за час спільної роботи над пам’ятником він почав відчувати себе частиною легенди: «Може воно так і було. Сидів Ілля. Дивився за небокрай. Чи не сунуть на нас непрохані злі люди».
Віталій Кличко також зазначив, що парк "Муромець" буде облаштовано із використанням сучасних трендів в ландшафтній архітектурі, сучасною системою інформації та навігації, велодоріжками, сучасним освітленням.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Карпаты, фотография, Донбасс, фотоподборки, юмор, солдат, военная техника, #Євромайдан, портрет, обстрелы, история, зима, Бахмут, Зеленский, архитектура, медицина, оккупация, Александр Зубко, Війна, Польша, суд, выставки, терроризм, Порошенко, марш, люди, Дмитрий Дятлов, дети, Киев, митинги, визиты, ДСНС, город, США, столкновения, фестивали, акции, женщины, самолеты, уикенд, экология, ВМС, выборы, Путин, Россия, коронавирус, парады, дизайн, соревнования, учения, НАТО, природа, фотопроект, карантин, авиация, культура, традиции, музыка, Динамо, сборная Украины, Верховная Рада, футбол, Крым, технологии, мода, Шахтер, тест-драйв, путешествия, фотоконкурсы, Киевщина, Одесса, Новый Год, ВСУ, искусство, церковь, Нацгвардия, животные, Майдан, туризм, политика, пейзажи, полиция, спорт, Китай, живопись, пожары, стихийные бедствия, праздники, мир, война, передовая, Сергей Смоленцев, корабли, автомобили, протесты, Львів, общество, пляжи, ЗСУ, пандемия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36