<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активіввсі новини дня
Бізнес
Технології
19.11.2022 1976

Марс розриває свій найбільший супутник на частини: вчені зробили невтішний прогноз

Фобос повільно, але впевнено розривається на частини в міру свого наближення до Марса

4d9c4cd44a5c4256f7c04757f3ccc7e9_19.11.22

Група вчених стверджує, що найбільший супутник Марса Фобос у майбутньому постраждає від дії гравітації Марса. Зрештою, Марс розірве на частині свій супутник, і навколо планети з'являться такі ж кільця, як і в Сатурна. Пише ТСН. 

Про це пише Live Science.

Учені вважають, що на Фобосі видно ознаки того, що Марс негативно впливає на нього своєю гравітацією, що призведе до того, що цей супутник розвалиться на частини з утворенням кільця з його уламків навколо Червоної планети.

Тому вчені припускають, що Фобос повільно, але впевнено розривається на частини в міру свого наближення до Марса. Вже відомо, що цей супутник, який має нестабільну орбіту, повільно зближується з Червоною планетою зі швидкістю майже 2 метри кожні 100 років.

Вважається, що Фобос може бути як уламком самого Марса, так і притягнутим гравітацією планети астероїдом.

Нагадаємо, дослідники з’ясували, коли і як зникло життя на Марсі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Марс розриває свій найбільший супутник на частини: вчені зробили невтішний прогноз 5.00 5 2
Бізнес / Технології
19.11.2022 1976
Еще материалы раздела «Технології»