НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
21.05.2012 14:42 728

У Києві нагородили найбільш відповідального лідера

14 травня, Київ – відбулось урочисте нагородження переможця проекту „Відповідальне лідерство”, яке пройшло у рамках відкриття IV Національного конкурсу бізнес-кейсів з корпоративної соціальної відповідальності. Це спільний проект Центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності", Delo.ua, порталів CSR Review і mmr.ua.

Проект „Відповідальне лідерство” покликаний привернути увагу бізнесу та суспільства до теми корпоративної соціальної відповідальності та провідної ролі топ-менеджера при впровадженні принципів та стандартів соціальної відповідальності в організації.

Марина Саприкіна, голова правління Центру „Розвиток КСВ”, зазначила:  „Роль топ-менеджера у  впровадженні КСВ-політики величезна. Хоча часто трапляються ситуації, коли КСВ йде „знизу”, тобто ініціаторами і драйверами виступають співробітники або відповідальні за напрям менеджери. Проте участь і позиція лідера  може значно посилити-покращити-збільшити якість КСВ компанії, вивести її на новий рівень, а особистий приклад допоможе залучити як власних працівників, так і акціонерів, партнерів, навіть стимулювати конкурентів. Тому нам було важливо донести позцію топів успішних компаній щодо важливості відповідального лідерства як до суспільства, так і до керівників інших компаній”.

10 топ-менеджерів провідних компаній України стали учасниками проекту. Було проведено 10 відвертих інтерв'ю та отримано 10 різних поглядів на відповідальне лідерство.

Так, ми дізналися що:

  • Лідерство — це категорія, яка апріорі передбачає відповідальність.
  • Кожен топ-менеджер має свою „фішку” у розумінні відповідального лідерства.
  • Головне мірило відповідального лідерства – ставлення до працівників.
  • Без ефективної політики в соціальній сфері неможливий успіх компанії в довгостроковій перспективі.
  • КСВ  так чи інакше впливає на фінансові показники компанії.
  • Компанія відповідального лідера – це компанія з прозорими та етичними правилами ведення бізнесу.
  • Відповідальне лідерство має важливе значення у соціально-економічному розвитку України.

Олена Гладскіх, редактор Delo.ua, відмітила: „Що здивувало - багато хто з топ-менеджерів виявилися не готові публічно обговорювати тему особистої лідерської відповідальності. А «плюсове» здивування - наскільки різним є поняття «відповідальний лідер» для кожного з десяти учасників нашого проекту. Як підсумок першого етапу проекту «Відповідальний лідер» і заявки на його обов'язкове продовження, хочу процитувати слова президента «Концерну Галнафтогаз» Віталія Антонова: „Хороший приклад є "заразливим". Тому відповідальна поведінка потребує промоції. Чим більше буде позитивних прикладів відповідальної поведінки, тим більше воно буде мультиплікувати на суспільство”.

Оцінювали рівень відповідальності учасників читачі Delo.ua шляхом відкритого он-лайн голосування.  Найбільше голосів читачі порталу віддали Грегу Краснову, генеральному директору Platinum Bank.

У Дмитра Шимківа, генерального директора "Майкрософт-Україна", - друге місце за кількістю відданих за нього голосів.

Віталій Антонов, президент "Концерну Галнафтогаз", зайняв третій рядок в онлайн-голосуванні проекту "Відповідальне лідерство".

Грег Краснов, генеральний директор Platinum Bank, відмітив: „Я дуже зворушений перемогою в проекті „Відповідальне лідерство”. У цій перемозі величезну роль зіграла активна відповідальна позиція співробітників Platinum Bank, тому що наша КСВ стратегія грунтується на корпоративному волонтерстві і розумінні того, що великі зміни починаються з малого - з простих вчинків кожного з нас. Це і відповідальний підхід до співробітників, звичайно ж, до клієнтів і суспільству в цілому", - поділився Грег Краснов, генеральний директор „Platinum Bank”.

Вручаючи нагороду під час церемонії відкриття Національного Конкурсу бізнес-кейсів з КСВ Ірина Рубіс, генеральний директор видавництва "Економіка", головний редактор MMR, відзначила: "Ці 10 відео-інтерв’ю - тільки початок проекту. У нас великі плани щодо його розвитку та популяризації. Хочемо, щоб поняття "стейхолдери", суть і цінність КСВ та відповідального лідерства були очевидні і зрозумілі не тільки одиницям просунутих і комунікаційно орієнтованних, а всім тим, хто надихає і веде бізнес, рухаючи тим самим економіку країни і покращуючи світ навколо нас".

Оценка материала:

0.00 / 0
У Києві нагородили найбільш відповідального лідера 4 5 1
Прес-релізи / Інше
21.05.2012 14:42 728
Еще материалы раздела «Інше»
  • Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

    Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.

    Інше 02.09.2024 407
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 392
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 344
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 417
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 374