НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.12.2012 4081

Ризик померти від СНІДу в Україні вищій, ніж у Африці

Ризик померти від СНІДу у ВІЛ-інфікованих українців вищий, ніж у найбільш уражених епідемією регіонах Африки.

Про це свідчать дані Об’єднаної програми ООН з боротьби з вірусом ВІЛ та СНІДом (UNAIDS).

«Нині в світі від СНІДу помирає менше людей, ніж у попередні роки. А в Україні навпаки, – відзначає виконавчий директор Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІДу в Україні Андрій Клепіков. - У ВІЛ-інфікованих українців сьогодні ризик померти від СНІДу більший, ніж у громадян найбільш уражених регіонів Африки. На перший погляд, це парадоксальна ситуація, бо ж навіть існує стереотип, що СНІД, перш за все, асоціюється з африканськими країнами. А насправді ми і тут перегнали цей найбільш уражений регіон».

За його словами, за період з 2005 по 2011 рік в найбільш ураженому регіоні Африки, який розташований південніше Сахари, вдалося знизити рівень смертності від СНІДу на 31%. Водночас в Україні смертність від СНІДу зросла на 70%. «В першу чергу, така загрозлива тенденція пов’язана з браком фінансування з державного бюджету, бо вже не перший рік поспіль загальнонаціональну програму зі СНІДу фінансують менш ніж на 50%. Саме тому ми маємо такі вкрай тривожні наслідки», - зазначив Клепіков.

За матеріалами «ВВС-Україна»

Оценка материала:

5.00 / 1
Ризик померти від СНІДу в Україні вищій, ніж у Африці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.12.2012 4081
Еще материалы раздела «Суспільство»