<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.12.2012 10229

Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України

У «Рейтингу світової благодійності» за 2011 рік, складеному британським фондом Charities Aid Foundation, Україна ділить 105-ту позицію з Японією та Чадом, серед 153 країн. Це гірше, ніж у Польщі (74-те місце), Білорусі (87), Азербайджані, Чехії та Молдові (94). Але краще, ніж в Естонії та Росії (130). Благодійна діяльність в Україні слабко розвинена. І одна з причин — недостатньо сприятливе до такої діяльності законодавство та відсутність належної держпідтримки.

Інформація про основні програми, реалізовані 2012 року, отримана з офіційних сайтів фондів та анкет, надісланих на адресу редакції. Діяльність фондів оцінювалася за обсягами їхніх благодійних бюджетів 2012 року. До рейтингу найбільших благодійних фондів публічних українців увійшли організації, які опублікували фінансову звітність у відкритих джерелах або надали інформацію про свою діяльність у відповідь на запит редакції.


10-8

8 місце
Вадим Новинський

 

Назва: Міжнародний благодійний фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці

Засновник: ПрАТ «Смарт-Холдинг»

Рік заснування: 2008

Програми фонду спрямовувалися на охорону здоров’я, піклування про дітей та підтримку культурно-історичної спадщини.

Благодійний проект із лікування розсіяного склерозу (у межах програми «Дар життя») передбачає забезпечення симптоматичного й відновного лікування для 100 людей працездатного віку з розсіяним склерозом щороку. Лікування хворих відбувається на базі стаціонару ТОВ «Асістанс Сервіс» в Мелітополі.

З квітня 2011 року фонд, виконуючи програму «Надія є», допомагає Київському центру трансплантації кісткового мозку: виділяє кошти на комплексне технічне обслуговування та поточний ремонт обладнання для забезпечення безперебійної роботи одного із ключових елементів трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин (кісткового мозку) — технології «чистих» приміщень. Завдяки цьому станом на 1 грудня 2012 року у відділенні трансплантації кісткового мозку було виконано 102 аутологічні трансплантації стовбурових клітин.

Програма «Духовна спадщина» передбачає фінансування православних журналів «Отрок.ua» (з січня 2009 року) та «Фамілія» (з березня 2012 року) Свято-Троїцького Іонійського монастиря (Київ), а також участь у відродженні Свято-Невського собору (Сімферопольська та Кримська єпархія, з березня 2009 року) та храму Святої Трійці у Печерському районі Києва (з березня 2010 року).

Виконуючи програму «Щасливе дитинство», фонд допомагає дитячим будинкам та школам-інтернатам у закупівлі товарів широкого вжитку (одягу, взуття, миючих засобів, меблів тощо). Серед них Цюрюпинський дитячий будинок-інтернат для дітей-інвалідів, Київський міський будинок дитини ім. М. М. Городецького, Житомирський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей (с. Великий Кобилин) тощо.

Загальний благодійний бюджет 2012 року

10,75 млн грн

Загальний благодійний бюджет 2011 року

8,958 млн грн

Оценка материала:

5.00 / 3
Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.12.2012 10229
Еще материалы раздела «Суспільство»