<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.12.2012 10229

Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України

У «Рейтингу світової благодійності» за 2011 рік, складеному британським фондом Charities Aid Foundation, Україна ділить 105-ту позицію з Японією та Чадом, серед 153 країн. Це гірше, ніж у Польщі (74-те місце), Білорусі (87), Азербайджані, Чехії та Молдові (94). Але краще, ніж в Естонії та Росії (130). Благодійна діяльність в Україні слабко розвинена. І одна з причин — недостатньо сприятливе до такої діяльності законодавство та відсутність належної держпідтримки.

Інформація про основні програми, реалізовані 2012 року, отримана з офіційних сайтів фондів та анкет, надісланих на адресу редакції. Діяльність фондів оцінювалася за обсягами їхніх благодійних бюджетів 2012 року. До рейтингу найбільших благодійних фондів публічних українців увійшли організації, які опублікували фінансову звітність у відкритих джерелах або надали інформацію про свою діяльність у відповідь на запит редакції.


10-4

4 місце
Дмитро та Лада Фірташі

 

Назва: Firtash Foundation

Засновник: Дмитро та Лада Фірташі

Рік заснування: 2012

 

Фонд зосередився на виконанні трьох основних програм — Української стипендіальної програми, програми україністики в університеті Кембриджа та фінансуванні реставрації Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Українська стипендіальна програма — це щорічне надання грантів на однорічний курс магістратури у Кембриджському університеті молодим талановитим українцям. У 2012 перші п’ятеро студентів закінчили навчання. У цьому ж році почали навчатися ще п’ятеро осіб, які пройшли конкурсний відбір у 2011 році.

Програма україністики в університеті Кембриджа має на меті ознайомлення Західної Європи з Україною, її культурою, історією та багатими традиціями. У межах цієї програми студенти отримали можливість вивчати українську мову. У 2012 році проходять різноманітні заходи, спрямовані на розвиток культурного обміну, — щорічний фестиваль українського кіно, виставки художників, вечори української літератури тощо.

На реставрацію Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у 2012 році було виділено 8 млн грн, оскільки цей архітектурний ансамбль внесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО і є одним із найважливіших на Буковині та в Україні загалом.

Загальний благодійний бюджет 2012 року

47,9 млн грн

Загальний благодійний бюджет 2011 року

н/д

Оценка материала:

5.00 / 3
Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.12.2012 10229
Еще материалы раздела «Суспільство»