<
НОВИНИ ДНЯ: Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.12.2012 10229

Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України

У «Рейтингу світової благодійності» за 2011 рік, складеному британським фондом Charities Aid Foundation, Україна ділить 105-ту позицію з Японією та Чадом, серед 153 країн. Це гірше, ніж у Польщі (74-те місце), Білорусі (87), Азербайджані, Чехії та Молдові (94). Але краще, ніж в Естонії та Росії (130). Благодійна діяльність в Україні слабко розвинена. І одна з причин — недостатньо сприятливе до такої діяльності законодавство та відсутність належної держпідтримки.

Інформація про основні програми, реалізовані 2012 року, отримана з офіційних сайтів фондів та анкет, надісланих на адресу редакції. Діяльність фондів оцінювалася за обсягами їхніх благодійних бюджетів 2012 року. До рейтингу найбільших благодійних фондів публічних українців увійшли організації, які опублікували фінансову звітність у відкритих джерелах або надали інформацію про свою діяльність у відповідь на запит редакції.


10-9

9 місце
Катерина Ющенко

 

Назва: Міжнародний благодійний Фонд «Україна 3000»

Засновник: Віктор Ющенко

Рік заснування: 2001

Фонд продовжив фінансування благодійних програм, проектів та заходів у галузі культури та історії, медицини та гуманітарної політики, освіти та розвитку особистості.

Культурологічні програми спрямовані на проведення історичних та етнографічних досліджень, розбудову міжмузейної комунікації, популяризацію національної історико-культурної спадщини України у світі: програми «Уроки історії», «Розвиток музейної справи», книговидавничі проекти та підтримка бібліотечної справи.

Медичний напрям вирішує питання охорони материнства й дитинства, вдосконалює мережі лікувальних та реабілітаційних закладів України для дітей: програма «Від лікарні до лікарні», «День щастя» (спільна акція компанії «МакДональдз Юкрейн» і фонду «Україна 3000»), проект «Дитяча лікарня майбутнього» (реалізується за окремою програмою спеціально створеним БФ «Дитяча лікарня майбутнього»).

У межах програми «Дитяча лікарня майбутнього» 2012 року здійснено передачу в користування сучасного медичного обладнання. Його загальна вартість становить понад 18,126 млн грн. Обладнання отримали Інститут педіатрії, акушерства і гінекології та Національний інститут раку. Обладнання залишається на балансі БФ «Дитяча лікарня майбутнього». Якщо держава вирішить збудувати Всеукраїнський центр охорони здоров’я матері і дитини (ВЦОЗМіД), закуплене обладнання використовуватиметься в центрі.

Освітньо-науковий напрям сприяє формуванню в Україні нової сучасної моделі освіти й виховання шляхом організації та проведення широкого суспільного діалогу; пошуку талановитих молодих людей для залучення їх до громадської діяльності та активізації в Україні соціального молодіжного руху. У 2012 році було продовжено реалізацію всеукраїнського молодіжного конкурсу «Новітній інтелект України» та проекту «Добро починається з тебе».

Загальний благодійний бюджет 2012 року

5,597 млн грн*

Загальний благодійний бюджет 2011 року

5,370 млн грн

* За 9 місяців 2012 року.

Оценка материала:

5.00 / 3
Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.12.2012 10229
Еще материалы раздела «Суспільство»