<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.12.2012 10229

Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України

У «Рейтингу світової благодійності» за 2011 рік, складеному британським фондом Charities Aid Foundation, Україна ділить 105-ту позицію з Японією та Чадом, серед 153 країн. Це гірше, ніж у Польщі (74-те місце), Білорусі (87), Азербайджані, Чехії та Молдові (94). Але краще, ніж в Естонії та Росії (130). Благодійна діяльність в Україні слабко розвинена. І одна з причин — недостатньо сприятливе до такої діяльності законодавство та відсутність належної держпідтримки.

Інформація про основні програми, реалізовані 2012 року, отримана з офіційних сайтів фондів та анкет, надісланих на адресу редакції. Діяльність фондів оцінювалася за обсягами їхніх благодійних бюджетів 2012 року. До рейтингу найбільших благодійних фондів публічних українців увійшли організації, які опублікували фінансову звітність у відкритих джерелах або надали інформацію про свою діяльність у відповідь на запит редакції.


10-10

10 місце
Арсеній Яценюк

 

Назва: Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»

Засновник: Арсеній Яценюк

Рік заснування: 2007

Фонд продовжив систематичну роботу у трьох напрямах — розвиток міжнародної співпраці (програма «Міжнародний діалог»), підтримка культурних заходів (програма «Культурні горизонти») та сприяння професійному зростанню молодих лідерів (програма «Молоді лідери»).

У 2012 році заходів, які традиційно проходять у рамках цих програм, побільшало. Зокрема, з метою пошуку, мотивування та професійного зростання молодих експертів, які працюють у сфері міжнародних відносин, програму «Молоді лідери» було поєднано із програмою «Міжнародний діалог» та проведено 1-й Київський безпековий форум для молоді «Людська безпека в міжнародних відносинах: зовнішня політика для людей» (23–24 листопада 2012 року). Форум зібрав 50 молодих експертів із десяти країн світу. Крім того, було ініційовано новий проект: дискусійні зустрічі для молоді з міжнародними експертами, відомими політиками, бізнес-практиками. Вже проведено дві зустрічі за участю близько 400 молодих людей, які змогли розширити своє бачення сучасних міжнародних відносин.

Також у поточному році фонд підтримав проведення фестивалю «Літературна «Країна мрій». У книжковому ярмарку взяли участь близько 50 видавництв, а фестиваль зібрав порядку 15 тис. глядачів.

Започатковано мистецький клуб «Обличчя» — майданчик для спілкування та обміну досвідом із українськими та закордонними письменниками, музикантами, художниками, дизайнерами, режисерами, фотографами та іншими представниками культури. 19 листопада 2012 року було проведено першу зустріч, учасником якої став Сергій Жадан. Онлайн­трансляція зібрала близько 1,5 тис. глядачів.

Загальний благодійний бюджет 2012 року

2,758 млн грн

Загальний благодійний бюджет 2011 року

2,018 млн грн

Оценка материала:

5.00 / 3
Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.12.2012 10229
Еще материалы раздела «Суспільство»