<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.12.2012 10229

Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України

У «Рейтингу світової благодійності» за 2011 рік, складеному британським фондом Charities Aid Foundation, Україна ділить 105-ту позицію з Японією та Чадом, серед 153 країн. Це гірше, ніж у Польщі (74-те місце), Білорусі (87), Азербайджані, Чехії та Молдові (94). Але краще, ніж в Естонії та Росії (130). Благодійна діяльність в Україні слабко розвинена. І одна з причин — недостатньо сприятливе до такої діяльності законодавство та відсутність належної держпідтримки.

Інформація про основні програми, реалізовані 2012 року, отримана з офіційних сайтів фондів та анкет, надісланих на адресу редакції. Діяльність фондів оцінювалася за обсягами їхніх благодійних бюджетів 2012 року. До рейтингу найбільших благодійних фондів публічних українців увійшли організації, які опублікували фінансову звітність у відкритих джерелах або надали інформацію про свою діяльність у відповідь на запит редакції.


10-2

2 місце
Віктор Пінчук

 

Назва: Фонд Віктора Пінчука

Засновник: Віктор Пінчук

Рік заснування: 2006

 

Проекти фонду здійснюються на довгостроковій основі у трьох напрямах: «Людина», «Суспільство», «Світ».

Реалізовуючи програму «Колиска надії», у 2012 році фонд відкрив шість центрів допомоги новонародженим. Загальні інвестиції фонду у програму за весь час її існування (2006–2012 роки) становлять 58,497 млн грн (зокрема 21,583 млн грн — в рамках партнерства з Національним проектом «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства»).

Традиційно 2012 року фонд провів п’ятий круглий стіл з питань благодійності під назвою «e-philanthropy», Восьмий Український ланч у Давосі «Options for the Future» та щорічну Ялтинську європейську конференцію. Також фонд удев’яте нагородив лауреатів загальнонаціональної премії «Гордість країни».

Продовжив роботу проект «Всесвітні студії», який допомагає найкращим та найталановитішим українським студентам втілити свої мрії в життя та отримати системний доступ до найкращих університетів світу. У 2012 році гранти на отримання освіти здобули 19 українців та українок.

7 грудня 2012 року PinchukArtCentre вдруге проведе церемонію нагородження премією Future Generation Art Prize — першою глобальною міжнародною премією для молодих художників віком до 35 років, заснованою фондом у 2009-му. Головна премія становить $100 тис.

Загальний благодійний бюджет 2012 року

н/д*

Загальний благодійний бюджет 2011 року

н/д

* Фонд не встиг надати дані стосовно благодійного бюджету 2012 року, але, на думку експертів, масштабність реалізованих програм дозволяє зробити висновок про другу позицію у рейтингу Контрактів.

Оценка материала:

5.00 / 3
Найщедріші українці: рейтинг головних благодійників України 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.12.2012 10229
Еще материалы раздела «Суспільство»