<
НОВИНИ ДНЯ: У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2013 14:11 18232

Янукович може зарубати прем’єрські амбіції Арбузова

Версія про те, що нинішній перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов може зайняти посаду прем’єра Миколи Азарова, може не справдитися.

«Хоча я сам є прихильником версії передачі влади Арбузову, але не виключаю, що може скластися і нестандартна ситуація», – зазначив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

Експерт наголосив, що «Азаров дуже досвідчений політик», який не буде конфліктувати із Арбузовим. «Але, якщо Азаров буде бачити реальні помилки Арбузова, якщо він бачитиме, що Арбузов, скажімо так, робить неправильні рухи, що врешті-решт може викликати сумнів у президента - а чи готовий цей молодий чиновник стати прем’єр-міністром?, тоді Азаров просто не буде робити зайвих рухів», - упевнений політолог.

«Він не буде інтригувати. Точно не буде публічно виступати проти Арбузова. А от непомітно продемонструвати, що перший віце-прем’єр не готовий стати потужним прем’єром, Азаров може. І тоді хтозна, як може статися», - каже Фесенко.

«Тоді може статися так, що в дусі свого політичного стилю Янукович не буде поспішати з проведенням акції спадкоємництва, тобто передачі влади від Азарова до Арбузова. І процес може затягнутися», - вважає експерт.

Крім того, «якщо дійсно виявиться, що є проблеми, що не сприймають Арбузова, наприклад, буде очевидно, що можуть завалити Арбузова в Раді, або буде очевидно, що він все-таки не зовсім готовий особисто керувати і економікою, і роботою уряду, тоді Азаров може залишитися на посаді ще на певний час», зазначив політолог.

За матеріалами «Тиждень.ua»

Оценка материала:

5.00 / 1
Янукович може зарубати прем’єрські амбіції Арбузова 5.00 5 1
Політика / Україна
20.01.2013 14:11 18232
Еще материалы раздела «Україна»