<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
07.02.2013 1398

Відвідувачів Луценка у лікарні не було кому охороняти

У Пенітенціарній службі пояснили, чому екс-міністр Юрій Луценко не мав права приймати відвідувачів у лікарні, на відміну від екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Після того, як засудженого Юрія Луценка виписали з лікарні і відправили назад до колонії, у пенітенціарній службі пояснили, чому до нього не пускали відвідувачів. Нагадаємо, коли Луценко потрапив із Менської колонії до клініки «Оберіг», де йому зробили операцію, Контракти.UA надіслали запит до Голови Державної пенітенціарної служби та до Уповноваженого з прав людини, у якому цікавилися, чому, перебуваючи у лікарні, Юрій Луценко не мав змоги бачитися з відвідувачами, тоді як Юлію Тимошенко у лікарні гості навідували регулярно.

«При направленні засудженого на лікування за межі виправної колонії (наприклад, направлення Луценка до клініки «Оберіг»), особовий склад варти у клініці виконує завдання лише з охорони об’єкта та самого засудженого. Тобто, організація проведення побачень, а також нагляд за засудженими, їх близькими родичами та іншими особами під час проведення таких побачень до функцій варти з охорони не входить», - пояснив Контракти.UA перший заступник голови Державної пенітенціарної служби України С.Сидоренко.

У відповіді, наданій пенітенціаріями, також зазначено, що на відміну від засудженого Луценка, на Тимошенко, як на особу щодо якої відкрита кримінальна справа, поширюються інші законодавчі норми.

«Щодо питання про особливості надання в ЦКЛ «Укрзалізниці» побачення із засудженою Тимошенко інформуємо, що право на зустріч і спілкування засудженої зі своїми захисниками (крім Кримінально-виконавчого кодексу та Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань) передбачено законодавство про попереднє ув’язнення, оскільки відносно Тимошенко порушено кримінальну справу, яка наразі розглядається Київським районним судом м.Харкова. Тому, забезпечуючи право засудженої на захист в суді, а також враховуючи безпрецедентний випадок щодо лікування засудженої у стаціонарних умовах за межами виправної колонії протягом тривалого періоду (майже 9 місяців), ДПтС надає можливість зустрічі засудженої зі своїми захисниками у визначений розпорядком мед закладу час), - зазначено у відповіді на запит.

Відповідь від Уповноваженого з прав людини на те ж саме запитання Контракти.UA не отримали.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відвідувачів Луценка у лікарні не було кому охороняти 5.00 5 2
Політика / Україна
07.02.2013 1398
Еще материалы раздела «Україна»