<
НОВИНИ ДНЯ: Говорити про ефект допомоги Україні від США на полі бою надто рано, - глава Пентагону  До України повертаються заморозки: прогноз погоди на 10 травня  Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлювсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2013 12504

Опозиції запропонували бити «регіоналів» їхньою зброєю

Активність Партії регіонів у позбавленні депутатських мандатів обернеться проти «регіоналів».

Про заявив координатор громадянського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк.

«Кількість людей із Партії регіонів, які можуть постраждати від такої «скриньки Пандори», значно більша. Є ще один цікавий момент: стаття 180 Кодексу адміністративного судочинства дозволяє не лише голові ВР, а й кожному з його заступників звертатися з позовом до Вищого адміністративного суду про припинення повноважень депутатів-сумісників. Тому, наприклад, представник «Свободи» пан Кошулинський може звернутися до ВАСУ щодо припинення депутатських повноважень панів Олійника, Развадовського, Шпенова, Щербаня й інших. І в такий спосіб трохи прорідити лави Партії регіонів. Тому я не говорив би, що вся ця блискуча «спецоперація» «регіонів» завершиться так, як їм хочеться», – заявив Данилюк.

За його словами, Партія регіонів може зупинитися через те, що прецедент може перетворитися на тенденцію. «Єдине, що може зупинити цей процес, – усвідомлення того, що після Власенка і Веревського пачками можуть піти самі «регіонали», може бути обструкція всередині самої фракції», – вважає Данилюк.

Нагадаємо, напередодні «Спільна справа» звернулася до заступника голови Верховної Ради Руслана Кошулинського із закликом скористатися своїм правом і негайно розпочати звертатися до суду з метою позбавити депутатських повноважень 37 «регіоналів»-сумісників, яких «Спільній справі» вдалося виявити станом на 1 березня.

За матеріалами телеканалу ТВі

Оценка материала:

5.00 / 2
Опозиції запропонували бити «регіоналів» їхньою зброєю 5.00 5 2
Політика / Україна
02.03.2013 12504
Еще материалы раздела «Україна»