<
НОВИНИ ДНЯ: Удари ЗСУ по системах ППО можуть зробити Крим непридатним для армії РФ, - ISW  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  Ціни на оренду в Києві зростають. Скільки коштує зняти квартиру у столиці влітку  За угодою із США Україна отримає ескадрильї винищувачів: не тільки F-16 – Зеленський  Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.04.2013 15:17 795

Без грошей МВФ України очікує технічний дефолт

До кінця року в Україні може відбутися технічний дефолт з виконанням бюджету, якщо уряд не отримає кредит від Міжнародного валютного фонду.

Про це сказав економічний експерт Андрій Новак.

«Сьогодні в економіці відбувається повна залежність від того, чи ми в 2013 році отримаємо гроші МВФ чи не отримаємо. Тому що якщо ми не отримаємо, то під кінець року державний бюджет у стані технічного, а може й фактичного дефолту. Тобто, він не зможе повертати ті борги, які він повинен повернути у 2013 році», - наголосив експерт.

За словами А.Новака, у нинішньому році нашій державі потрібно віддавати багато зовнішніх і внутрішніх боргів. При цьому, зазначив він, зовнішніх потрібно сплатити майже 9 млрд доларів, а внутрішніх - майже 5 млрд доларів.

«Тому разом Україні потрібно сплатити у 2013 році майже 14 млрд дол. І де їх взяти, коли економіка не розвивається, вона, навпаки, деградує. Єдине джерело - це борг», - додав економіст, передає УНН.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Без грошей МВФ України очікує технічний дефолт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
29.04.2013 15:17 795
Еще материалы раздела «Економіка»