<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
27.06.2013 6569

Фірташ, Ложкін й Корогодський фігурують у всесвітній базі офшорів

Більше 40 українських бізнесменів потрапили у найбільшу за всю історію базу даних про власників офшорів.

Більшість офшорів, пов'язаних з українськими бізнесменами, зареєстровані на Британських Віргінських островах. На островах податкова ставка на доходи з іноземних джерел дорівнює нулю.

Зокрема, у списках власників офшорних компаній колишній президент корпорації «Інтеррибфлот», кримський мільйонер В'ячеслав Верходанов і його дружина Тетяна. Вони в 2006 році створили віргінський офшор Flamingo Investing Corp. Українськими компаніями Flamingo не володіла.

Компанія Kaalbye Agency Services Limited об'єднала трьох одеситів. Найвідоміший з них - Ігор Урбанський - народний депутат V скликання і заступник міністра транспорту і зв'язку за часів Миколи Рудьковського і Йосипа Вінського. Також в компанії засновники Борис Хребтов і Борис Колісниченко.

56-річний мер Костянтинівки (Донецька область) Сергій Давидов і його дружина Олена в квітні 2008 року стали власниками віргінської компанії Eventus Limited. Найбільший актив Давидова - ПрАТ «Свинець», що випускає вироби з свинцю, цинку та олова.

У березні 2007 року президент медіагрупи «Український медіа холдинг» (UMH group) Борис Ложкін став співзасновником віргінського офшору Integrity International Holding Limited. Разом з Ложкіним співвласниками компанії значилися колишні і нинішні менеджери UMH group: Олексій Логвиненко, Анатолій Бурбеза, Григорій Шверк, Валентин Резніченко, Вадим Горяїнов.

Чотирнадцятий номер у списку найбагатших українців Дмитро Фірташ створив названу на честь себе віргінську компанію Group DF Limited в червні 2007 року. Тоді ж Фірташ оголосив про створення міжнародної групи компаній Group DF.

Співвласник столичного фітнес-центру «Акваріум» та ТРЦ Dream Town, гендиректор компанії «Віта Верітас» 53-річний Гарі Корогодський управляє відразу декількома компаніями з БВО. У 2006 році він став власником офшору Fitness Communication Club «Peak», в 2008-му він обзавівся компаніями Howick Enterprises Ltd і Danfield Corporation.

За оцінками експертів, українські вклади в банках Кіпру оцінюються в $13 млрд.

За матеріалами Forbes

Оценка материала:

5.00 / 1
Фірташ, Ложкін й Корогодський фігурують у всесвітній базі офшорів 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
27.06.2013 6569
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»