<
НОВИНИ ДНЯ: Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня  В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.09.2013 2959

Україна стає ІТ-відділом ЄС

12,5% із загального обсягу експорту послуг України до країн Європейського союзу протягом І півріччя поточного року склали послуги у сфері телекомунікації, комп'ютерні та інформаційні послуги.  

Головними партнерами в торгівлі послугами з країнами ЄС залишились Велика Британія – відповідно 19,3% і 33,6%, Німеччина – 15,9% і 13%, Кіпр – 10,3% і 17,3% від загальних обсягів експорту та імпорту послуг країн ЄС.
Порівняно з минулим роком експорт послуг країнам ЄС зріс на 133,8 млн доларів.

«В загальному обсязі українського експорту країн ЄС переважну частку мали транспортні (48%), послуги з переробки матеріальних ресурсів (15,3%), ділові послуги (15,1%), послуги у сфері телекомунікації, комп'ютерні та інформаційні послуги (12,5%)», - зазначають у Держстаті.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, цьогоріч експорт українських ІТ-послуг досягне 2 млрд доларів. Разом з цим, торік експорт комп'ютерних послуг з України зріс вполовину.

«Експорт комп'ютерних послуг збільшився практично на 50% і склав близько 800 млн доларів, і тут відзначено позитивне сальдо, тобто перевищення експорту над імпортом на суму 497,7 млн грн. Продаж товарів через Інтернет за рік збільшився більш ніж в 2 рази», - сказав голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна стає ІТ-відділом ЄС 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
17.09.2013 2959
Еще материалы раздела «Економіка»