<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Україна
03.12.2013 11:02 1726

Катеринчук: люди в КМДА перебувають без порушень норм чинного законодавства

Люди, які зараз знаходяться в приміщенні Київської міської державної адміністрації, перебувають там без будь-яких порушень норм чинного законодавства.

Про це заявив лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук, коментуючи можливість звільненнями силовими структурами приміщення КМДА. «Відтак від когось звільняти приміщення просто не має сенсу. Воно ні ким не захоплене. Чиновники КМДА безперешкодно можуть виконувати свої посадові обов’язки», – заявив Катеринчук.

«Загальна декларація прав людини в статті 21 визначає, що кожна людина має право брати участь в управлінні своєю країною безпосередньо або через вільно обраних представників. Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» місцеве самоврядування може здійснюватись територіальною громадою міста безпосередньо. До того ж, згідно з частиною другою статті 75 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальна громада у будь-який час може достроково припинити повноваження органів та посадових осіб місцевого самоврядування, якщо вони порушують Конституцію або закони України, обмежують права і свободи громадян, не забезпечують здійснення наданих їм законом повноважень», - повідомив Микола Катеринчук. – «Отже, в умовах, коли відповідно до Конституції Київська міська рада є нелегітимною, територіальна громада міста має право самостійно управляти комунальною власністю міста, в тому числі у будинком міської ради. А тому перебування киян у приміщенні Київської міської ради є абсолютно законним і виправданим».

«Цілком логічним і виправданим є облаштування та робота громадських приймалень народних депутатів. Закон України «Про статус народного депутата України» визначає, що народний депутат України є обраний представник Українського народу і уповноважений ним протягом строку депутатських повноважень здійснювати повноваження, передбачені Конституцією України та законами України. Місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, а також їх посадові особи зобов'язані сприяти організації зустрічей народних депутатів з виборцями», - сказав народний депутат.

«Саме тому, з метою забезпечення режиму законності та правопорядку, недопущення порушення прав і свобод громадян в приміщенні Київської міської ради були влаштовані громадські приймальні народних депутатів України, куди наші співвітчизники можуть звернутись по допомогу і де їх слова будуть по-справжньому почуті», - додав Микола Катеринчук. - «Разом з тим необхідно зазначити, що жодних перешкод для роботи посадових осіб виконавчого органу Київської міської ради здійснено не було. Документи, техніка, печатки, сейфи залишились за зачиненими дверима кабінетів місцевих чиновників. Тому, порушень законодавства про працю, про службу в органах місцевого самоврядування з боку учасників мирної акції не було».

Оценка материала:

5.00 / 2
Катеринчук: люди в КМДА перебувають без порушень норм чинного законодавства 5.00 5 2
Політика / Україна
03.12.2013 11:02 1726
Еще материалы раздела «Україна»