<
НОВИНИ ДНЯ: "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16  Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травнявсі новини дня
21.12.2013 14617

Американську компанію покарали за хабарі українським урядовцям

Компанія Alfred C. Toepfer International Ukraine Ltd., 80% акцій якої належать агропромисловому гіганту зі штату Іллінойс Archer Daniels Midland Company (ADM), заплатить $17,8 млн штрафу за підкуп українських посадовців.

Про це повідомляє інформагенція AP з посиланням на міністерство юстиції США. При цьому проти «материнської» компанії - ADM - кримінальне провадження не проводилося.

Представники Alfred C. Toepfer International Ukraine Ltd. під час судових слухань у федеральному суді штату Іллінойс, що відбулися у п'ятницю, 20 грудня, визнали свою провину у порушенні антикорупційних положень федерального закону США про корупцію за кордоном. «Дочірні компанії ADM прагнули отримання податкових пільг, підкуповуючи урядових чиновників, а відтак навмисне спробували приховати свої дії, пропускаючи платежі через місцевих постачальників», - йдеться у заяві помічниці генпрокурора Митілі Раман. Водночас вона відзначила, що ADM співпрацювала у розслідуванні та вжила заходів для виправлення ситуації.

Згідно з інформацією американського Мінюсту, у період між 2002 та 2008 роками представники компанії Alfred C. Toepfer International Ukraine Ltd. дали майже $22 млн хабарів українським урядовим чиновникам задля повернення ПДВ на загальну суму у $100 млн. Втім, не завжди ця схема працювала бездоганно. Інформагенція AP нагадує, що український уряд іноді зволікав з поверненням ПДВ, а то й взагалі не повертав кошти.

Онлайн-версія впливового видання ділових кіл The Wall Street Journal додає, що розширення діяльності на країни Східної Європи останніми роками входило до пріоритетів великого американського зернотрейдера. Крім філіалу в Києві, дочірня компанія представлена також в Угорщині, Румунії та інших країнах. Один з головних офісів компанії розташований у німецькому Гамбурзі.

За матеріалами: Deutsche Welle

Оценка материала:

5.00 / 1
Американську компанію покарали за хабарі українським урядовцям 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
21.12.2013 14617
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»