<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
03.02.2014 4957

В Раді є більшість для повернення Конституції-2004 - Жванія

У парламенті є більшість, яка проголосує за повернення до Конституції 2004 року і сформує коаліційний уряд, здатний вивести Україну з економічної кризи і підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Про це глава комітету Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, позафракційний народний депутат Давид Жванія в ефірі ТВі.

Політик нагадав, що профільний комітет за участю провідних фахівців підготував акт про відновлення легітимності конституційного правопорядку в Україні, прийняття якого дозволить повернутися до Основного Закону зразка 2004 року. Він зазначив, що необхідні голоси в парламенті для цього є. «Неминучість цього кроку розуміє опозиція і ті депутати, які вийшли з фракції Партії регіонів чи готові вийти», - сказав Жванія.

При цьому депутат додав, що залишається відкритим питання, чи поставить спікер Ради Володимир Рибак це питання на голосування. «Якщо Рибак не зрозуміє, що він спікер всієї Верховної Ради, а не особисто президента, тоді не виключаю, що доведеться ставити питання про зміну голови парламенту», - заявив депутат, додавши, що відповідний акт має бути проголосований на цьому тижні.

Також Жванія зазначив, що питання про створення Тимчасової спеціальної комісії для внесення змін до Конституції - шлях в нікуди. «Це просто затягування часу», - переконаний він.

«Після повернення Конституції 2004 року парламент повинен сформувати новий коаліційний уряд, який зможе вивести країну з економічної кризи, провести якісні переговори як з ЄС, так і з РФ, мінімізувати всі ризики і підготувати підписання угоди про асоціацію», - зазначив Жванія.

Оценка материала:

4.33 / 6
В Раді є більшість для повернення Конституції-2004 - Жванія 4.33 5 6
Політика / Україна
03.02.2014 4957
Еще материалы раздела «Україна»