<
НОВИНИ ДНЯ: "Хай краще завод буде законсервований": голова Житомирського ТЦК оскандалився заявою щодо мобілізації  Погоду вихідними визначатиме циклон: прогноз на 15 та 16 червня  Командир "Грузинського легіону" заявив про отруєння: що відомо  Перед Самітом миру Китай просуває у світі власний план щодо війни в Україні – Reuters  "Став плюс". У ГУР розпочали масштабну кампанію з рекруту цивільних  Україну у вихідні накриє циклон. Синоптик дала прогноз на весь уїкенд  У Раді відповіли, чи буде економічне бронювання від мобілізаціївсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.03.2014 19:15 20901

Ніякої знижки на газ у України не було, але Харківські угоди не можна скасовувати - експерт

Ігор Уманський, колишній в.о. міністра фінансів прокоментував повідомлення про скасування знижки на газ за базування ЧФ РФ у Криму.

Уманьский вважає, що Україна, фактично, й не мала знижки ціни на газ.

"Ніякої знижки на газ не було! Я втомився це пояснювати ще з 2010 року! Але ніхто не хотів чути і розуміти!
Між тим, "харківські угоди" діють. Вони ратифіковані. Зрозуміло, що на сьогодні вони вкрай не вигідні Кремлю! Чому? Все просто. Ця "знижка" оформлюється як держборг України перед Росією, а має погашатись як оплата за перебування флоту в Криму. Коли Крим відібрали, то про ніяку плату мова вже йти не може. Тому і надалі надавати "знижку" - пряма втрата для Росії", - пише він у свому Facebook.

Пан Уманський також акцентував на тому, що деякі політичні сили свідомо ініціювали денонсацію цих угод, яка сьогодні вигідна лише Росії.

"А тепер подивіться, хто за останній час ініціював денонсацію цих угод із українських політиків. Ну дійсно, навіщо за нових реалій зі статусом (реальним) Криму давати Росії підстави втрачати близько $3-4 млрд (сума залежить від обсягу закупленого газу) щороку?. Думаєте, що вони виключно з "патріотичних міркувань" це робили?! Ну, можливо, як і виключно з цих же міркувань влаштували "махновщину" в НТКУ (Кремль так довго шукав "бендерівців"-беспредєльщиків і от вони таки створили "телевізійну картинку для зовнішнього вжитку")? Чи, може, з тих же "дуже вчасно" відміняли "закон про мови"?!", - задається питанням він.

Оценка материала:

3.86 / 7
Ніякої знижки на газ у України не було, але Харківські угоди не можна скасовувати - експерт 3.86 5 7
Бізнес / Економіка
21.03.2014 19:15 20901
Еще материалы раздела «Економіка»