<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
29.12.2020   Львів, Україна   Укрінформ

У Львові вперше провели операцію з пересадки печінки

В Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше трансплантували печінку, від того ж донора було пересаджено ще серце та дві нирки, відтак вдалося врятувати чотири життя.
Про це в Фейсбуці повідомив директор лікарні Олег Самчук: «Трансплантація печінки тепер і у Львові. У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова ще чотири врятовані життя. У неділю у нашій лікарні пересаджено чотири органи - серце, дві нирки і печінка. Трансплантація печінки відбулася вперше в Західній Україні. Наш медзаклад став другим місцем у країні, де відтепер роблять такі операції».
Донор - 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок. Розрив аневризми. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.
Реципієнткою печінки стала 39-річна жінка із Житомира, яка мала цироз. Орган уже був критично вражений і врятувати її могла лише трансплантація.
«Щоб її виконати, на наше запрошення з Києва приїхала команда Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Операцію робили спільно з нашими спеціалістами. Вона тривала одинадцять годин», - зазначив Самчук.
Серце отримав 45-річний одесит. Після інфаркту його власний орган не міг виконувати свою функцію. Донорське серце було для нього єдиним шансом жити. Цю операцію виконували спільно з командою Інституту серця МОЗ України на чолі з Борисом Тодуровим та Гаврилом Ковтуном.
Реципієнтами нирок стали жителі Тернопільщини - 35-річна жінка і 47-річний чоловік. Органи їм львівські трансплантологи на чолі з Mаксимом Овечком пересаджували теж спільно з лікарями інституту Шалімова.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
футбол, животные, авиация, оккупация, Зеленский, фотография, Донбасс, Шахтер, коронавирус, уикенд, Нацгвардия, туризм, Верховная Рада, показы, Китай, город, суд, ВСУ, культура, Сергей Смоленцев, самолеты, церковь, Майдан, пожары, Киевщина, солдат, полиция, экология, медицина, архитектура, традиции, спорт, дети, фестивали, корабли, марш, Путин, карантин, выставки, пляжи, зима, фотоконкурсы, фотоподборки, Одесса, тест-драйв, #Євромайдан, праздники, Россия, ВМС, Карпаты, ЗСУ, портрет, выборы, сборная Украины, столкновения, НАТО, соревнования, Порошенко, Львів, природа, технологии, акции, пейзажи, музыка, автомобили, США, история, люди, искусство, общество, дизайн, Дмитрий Дятлов, живопись, политика, путешествия, женщины, Новый Год, мода, пандемия, митинги, протесты, Війна, Польша, обстрелы, военная техника, мир, Бахмут, Киев, война, Крым, терроризм, фотопроект, Александр Зубко, ДСНС, юмор, передовая, учения, визиты, стихийные бедствия, Динамо

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36