<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
29.12.2020   Львів, Україна   Укрінформ

У Львові вперше провели операцію з пересадки печінки

В Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше трансплантували печінку, від того ж донора було пересаджено ще серце та дві нирки, відтак вдалося врятувати чотири життя.
Про це в Фейсбуці повідомив директор лікарні Олег Самчук: «Трансплантація печінки тепер і у Львові. У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова ще чотири врятовані життя. У неділю у нашій лікарні пересаджено чотири органи - серце, дві нирки і печінка. Трансплантація печінки відбулася вперше в Західній Україні. Наш медзаклад став другим місцем у країні, де відтепер роблять такі операції».
Донор - 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок. Розрив аневризми. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.
Реципієнткою печінки стала 39-річна жінка із Житомира, яка мала цироз. Орган уже був критично вражений і врятувати її могла лише трансплантація.
«Щоб її виконати, на наше запрошення з Києва приїхала команда Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Операцію робили спільно з нашими спеціалістами. Вона тривала одинадцять годин», - зазначив Самчук.
Серце отримав 45-річний одесит. Після інфаркту його власний орган не міг виконувати свою функцію. Донорське серце було для нього єдиним шансом жити. Цю операцію виконували спільно з командою Інституту серця МОЗ України на чолі з Борисом Тодуровим та Гаврилом Ковтуном.
Реципієнтами нирок стали жителі Тернопільщини - 35-річна жінка і 47-річний чоловік. Органи їм львівські трансплантологи на чолі з Mаксимом Овечком пересаджували теж спільно з лікарями інституту Шалімова.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фотография, США, фотоподборки, Зеленский, учения, церковь, Новый Год, Одесса, город, Китай, природа, Порошенко, животные, спорт, выборы, музыка, туризм, солдат, фестивали, соревнования, люди, война, карантин, терроризм, дизайн, Донбасс, ДСНС, архитектура, общество, Россия, ВМС, экология, НАТО, живопись, Крым, Киев, Польша, самолеты, визиты, Війна, Александр Зубко, оккупация, уикенд, коронавирус, авиация, Динамо, Путин, пляжи, обстрелы, история, протесты, ВСУ, путешествия, парады, Сергей Смоленцев, марш, зима, мода, выставки, Карпаты, Киевщина, пожары, женщины, мир, культура, дети, Шахтер, пандемия, Майдан, политика, Бахмут, фотоконкурсы, военная техника, полиция, портрет, Дмитрий Дятлов, медицина, юмор, праздники, футбол, тест-драйв, технологии, стихийные бедствия, Верховная Рада, столкновения, #Євромайдан, Нацгвардия, традиции, искусство, Львів, фотопроект, пейзажи, митинги, акции, сборная Украины, передовая, корабли, автомобили, суд, ЗСУ

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36