<
НОВИНИ ДНЯ: Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
29.12.2020   Львів, Україна   Укрінформ

У Львові вперше провели операцію з пересадки печінки

В Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше трансплантували печінку, від того ж донора було пересаджено ще серце та дві нирки, відтак вдалося врятувати чотири життя.
Про це в Фейсбуці повідомив директор лікарні Олег Самчук: «Трансплантація печінки тепер і у Львові. У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова ще чотири врятовані життя. У неділю у нашій лікарні пересаджено чотири органи - серце, дві нирки і печінка. Трансплантація печінки відбулася вперше в Західній Україні. Наш медзаклад став другим місцем у країні, де відтепер роблять такі операції».
Донор - 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок. Розрив аневризми. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.
Реципієнткою печінки стала 39-річна жінка із Житомира, яка мала цироз. Орган уже був критично вражений і врятувати її могла лише трансплантація.
«Щоб її виконати, на наше запрошення з Києва приїхала команда Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Операцію робили спільно з нашими спеціалістами. Вона тривала одинадцять годин», - зазначив Самчук.
Серце отримав 45-річний одесит. Після інфаркту його власний орган не міг виконувати свою функцію. Донорське серце було для нього єдиним шансом жити. Цю операцію виконували спільно з командою Інституту серця МОЗ України на чолі з Борисом Тодуровим та Гаврилом Ковтуном.
Реципієнтами нирок стали жителі Тернопільщини - 35-річна жінка і 47-річний чоловік. Органи їм львівські трансплантологи на чолі з Mаксимом Овечком пересаджували теж спільно з лікарями інституту Шалімова.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
#Євромайдан, корабли, культура, сборная Украины, Крым, Донбасс, дети, НАТО, протесты, марш, юмор, Бахмут, Шахтер, путешествия, люди, Верховная Рада, фотоконкурсы, экология, Динамо, Нацгвардия, женщины, стихийные бедствия, Польша, город, искусство, ВМС, Дмитрий Дятлов, коронавирус, военная техника, Карпаты, туризм, Майдан, выставки, оккупация, пожары, столкновения, праздники, США, церковь, соревнования, музыка, политика, ВСУ, фестивали, Львів, живопись, дизайн, полиция, Зеленский, пейзажи, Порошенко, мир, фотоподборки, солдат, фотография, ДСНС, передовая, акции, тест-драйв, визиты, мода, Александр Зубко, медицина, авиация, карантин, пандемия, портрет, архитектура, Війна, терроризм, технологии, уикенд, история, футбол, общество, Одесса, Россия, Китай, Новый Год, парады, обстрелы, выборы, животные, суд, Киев, Сергей Смоленцев, фотопроект, спорт, автомобили, самолеты, природа, ЗСУ, Киевщина, традиции, зима, Путин, митинги, война, учения, пляжи

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36