НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.06.2019   Україна   narodna-pravda.ua

Дитя Чорнобиля: в Україні живе дівчина, яка народилася у зоні відчуження

В Україні є дівчина, яка виросла в Чорнобильській вже після аварії на ЧАЕС. 19-річна Марія зараз навчається в одному з вищих навчальних закладів Києва, працює і каже, що не має проблем зі здоров’ям, а у її житті все добре. Про це пише Daily Mirror.
Зараз Марії 19 років, вона є  студенткою одного з київських вишів  і не має проблем зі здоров’ям. Довгий час ім’я єдиної дитини, що народилася в Чорнобилі, не фігурувало в пресі, хоча про її народження в Чорнобильській зоні було відомо 19 років тому.
Дівчинка росла біля Чорнобиля, оскільки її батькам відмовили в альтернативному житлі і вони вирішили залишитися в 30-кілометровій зоні. Не все було так добре – батьків Марії переслідували і звинувачували у “вбивстві” дитини. Марійка харчувалася рибою, яку її батько ловив у річці –  від неї тріщали лічильники Гейгера, і пила молоко від місцевих корів.
За словами мами Марії Лідії Совенко, її дочка цілком здорова: “Люди тут вірять, що Маша є символом Чорнобильського ренесансу і  інтерпретують це як благословення,  що життя повертається до цього закинутого місця”.
Сама Марія розповіла журналістам, що у її житті все добре. “У мене все добре, я працюю. Забезпечую себе, ось і все”. Друг Марії наголосив, що дівчина не хоче вважати себе унікальною через те, що народилася в Чорнобилі, і швидше бачить це як “стигму”.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Дмитрий Дятлов, Китай, корабли, выборы, США, фестивали, искусство, Путин, Донбасс, ДСНС, солдат, полиция, путешествия, Крым, праздники, передовая, митинги, пляжи, мода, Киев, культура, туризм, Новый Год, учения, спорт, животные, уикенд, традиции, суд, портрет, история, медицина, НАТО, фотоподборки, Карпаты, показы, стихийные бедствия, люди, живопись, Зеленский, Верховная Рада, терроризм, ЗСУ, Шахтер, Россия, Війна, пожары, технологии, ВМС, фотография, Львів, дети, Сергей Смоленцев, зима, Нацгвардия, ВСУ, марш, Майдан, коронавирус, фотопроект, выставки, город, война, дизайн, оккупация, самолеты, общество, автомобили, Порошенко, Динамо, политика, архитектура, протесты, карантин, пейзажи, столкновения, юмор, военная техника, музыка, авиация, Одесса, фотоконкурсы, церковь, соревнования, визиты, футбол, мир, парады, сборная Украины, Бахмут, Александр Зубко, Киевщина, пандемия, природа, #Євромайдан, женщины, Польша, обстрелы, акции, экология

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36