<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Фото и ВідеоВідео
  • 21 травня Мобілізація за новим законом. Що про це кажуть військові

    Україна посилила відповідальність за ухилення від мобілізації. Новий закон передбачає, що військовозобовʼязані не зможуть залишатися «в тіні», уникаючи повісток від ТЦК. Але чи вирішить новий закон проблему якісного поповнення збройних сил? І як у Кремлі намагаються скористатися тим, що мобілізацію в Україні сприймають болісно? Ви почуєте думки українських військових, експертів, міністра оборони та представників рекрутингових структур. Відео кореспондента ВВС Дмитра Власова.

    21.05.2024 1 211
  • 14 травня Дорога до позицій. Часів Яр. KRAKEN

    На відео можна побачити надзвичайну відвагу та професіоналізм наших водіїв. Маневруючи в складних умовах, під постійними обстрілами ворожої артилерії, вони несуть на собі відповідальність за особовий склад та вогневу підтримку підрозділів у Часовому Яру.

    14.05.2024 1 1567
  • 9 травня Найманці для Путіна: чому чоловіки з Непалу воюють на боці Росії?

    Чимало непальців воюють в армії РФ проти України. Уряд Непалу не підтримує це і намагається протидіяти. Але що спонукає місцевих чоловіків попри смертельні ризики їхати за тисячі кілометрів і воювати в Україні? Репортаж DW з Непалу.

    09.05.2024 1 2389
  • 7 травня Як сапери Держспецтрансслужби розміновують Харківщину

    Інженерно-саперні підрозділи Держспецтрансслужби продовжують виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети на Харківщині. Десятки кілометрів сільськогосподарських полів, буквально засіяні ворожим залізом, зокрема протипіхотними мінами ОЗМ-72. На таких важких ділянках сапери Держспецтрансслужби працюють з підрозділами механічного розмінування Збройних Сил України. На жаль, трапляються випадки підриву цивільного населення, іноді не витримують навіть машини з розмінування. Утім наші сапери роблять все для того аби очистити українські землі від наслідків війни, щоб люди могли працювати на своїй землі.

    07.05.2024 1 2718
  • 30 квітня Окупанти мінують м'які іграшки і створюють пастки

    Від початку війни в Україні на мінах підірвалось понад 270 людей, серед них - щонайменше 14 дітей. Як держава, разом з ЮНІСЕФ, вчать школярів мінній безпеці? І що запозичила Україна у Хорватії?

    30.04.2024 1 3515
  • 25 квітня Врятував понад 70 поранених побратимів: евакуація військових ЗСУ на квадроциклі

    Як українські військові рятують поранених побратимів із поля бою, якщо не може доїхати бронетехніка? Знімальна група Радіо Свободи поспілкувалася з бійцями, які евакуювали поранених на квадроциклах. Вони можуть під'їхати максимально близько до передових позицій, забрати пораненого та вивезти не проґавивши дорогоцінних хвилин. У чому переваги такого транспорту на лінії фронту – у репортажі. Автори: Євгенія Китаєва, Ганна Кудрявцева

    25.04.2024 1 3857
  • 22 квітня ЗСУ з «Градів» накривають тил РФ і говорять про мобілізацію та призовний вік. Репортаж із позицій

    Середній вік військового в українській армії – понад сорок років. Щоб це виправити, український президент підписав закон, який зменшує призовний вік. Особливу нестачу молоді мають піхотні підрозділи, де навантаження найбільші. Проте військові старшого віку не поспішають залишати службу. Як вік сприймається на фронті, дивіться у сюжеті. Відео телеканалу "Сьогодні" (створеного Радіо Свобода за участю "Голосу Америки"). Автор: Борис Сачалко

    22.04.2024 1 3956
  • 18 квітня Бій з нічника: унікальні кадри рейду на позиції ворога від Третьої штурмової

    Нічний виїзд бійців групи спеціального призначення "Olad Team" Третьої штурмової бригади для виконання бойового завдання на Авдіївському напрямку. Кадри боїв та коментарі учасників операцій, зафіксовані приладом нічного бачення. Бійці вирушають на локацію в Авдіївці, звідки необхідно вибити противника. Територія гаражного кооперативу наполовину контрольована ворогом. Розосередившись по секторах, бійці почали вести вогонь. Згодом задача оновлюється: необхідно знищити укриття окупантів для створення буферної зони між ворожою піхотою та нашими позиціями. Бійці справляються з нею успішно, ліквідувавши точку накопичення противника, де ворог концентрував сили для здійснення штурмових дій. В результаті вогневого нальоту також було знищено близько 10 окупантів. Після цього групи бійців передислоковуються в приватний сектор Орлівки для посилення позицій суміжних підрозділів, щоб відбити ворожий штурм. Бої велись у напівзруйнованих будинках селища. Окупанти намагались зайти з флангу, однак оперативно відреагувавши на загрозу, спробу ворога бійці зупинили вогнем. В результаті втрати противника склали близько 30 одиниць особового складу, понад – 10 знищено під час стрілецького бою. "Я хлопцями задоволений, багато з них були без бойового досвіду, навіть був один 18-річний боєць, що дуже круто показав себе", – підбив підсумки нічного рейду сержант взводу. Як бійці Третьої штурмової нищили ворога під прикриттям ночі – дивіться у цьому відео.

    18.04.2024 1 4310
  • 15 квітня «Якщо після прильоту в голові ще є думки – значить все за*бісь!», – жорсткі бої 3 ОШБр під Авдіївкою

    Живі кадри боїв з камери GoPro бійця Серфера та вид на штурм з неба – знято під час нового бойового завдання, яке виконували бійці 2-го механізованого батальйону Третьої штурмової бригади у населеному пункті Семенівка, що під Авдіївкою. Під прикриттям ночі штурмові групи зайшли до селища. Військові розосередилися у напіврозбитих будинках Семенівки, зайняли позиції, укриття та чекали настання ранку. Коли почало світати – розпочали зачистку села від ворога. Окупанти відразу відкрили вогонь по бійцях зі 120-мм міномету, але рух штурмовики не зупиняли та продовжували просуватися, відстрілюючи ворога та кооперуючись по зв'язку з «очима у небі» – бригадними дронами. Будинок за будинком вибивали противника кулями та гранатами. Як добивали ворога, який ховався у руїнах, вишукували ворожий міномет, який вів обстріл по наших, про перші поранення бійця у розпал бою та бойовий настрій, з яким продовжував виконувати завдання – у цьому відео.

    15.04.2024 1 4454
  • 12 квітня Що думають чоловіки про ухвалений законопроект про мобілізацію та чи підуть до ТЦК? Опитування

    11 квітня Верховна Рада України ухвалила загалом проект закону про мобілізацію, повідомили депутати. За таке рішення проголосували 283 народні депутати з 226 необхідних. Радіо Свобода запитало чоловіків на вулицях Києва, що вони думають про новий законопроект та чи підуть до ТЦК оновити свої дані. Що відповіли мешканці Києва?

    12.04.2024 1 3976
Популярные теги
Олимпиада, Москва, Кличко, Шахтер, флаги, тюрьмы, Россия, ВОВ, стадионы, Генпрокуратура, Кабмин, фестивали, Королевская, Турция, Олимпийский, Медведев, скульптура, дети, FEMEN, митинги, Металлист, интернет, концерты, Днепр, языковая политика, граффити, Динамо, парады, профсоюзы, СБУ, Формула-1, религия, выборы, курение, Ющенко, милиция, спорт, оппозиция, велосипеды, культура, политика, Выборы 2012, Луценко, книги, голодовка, марш протеста, искусство, Янукович, Киев, траур, драки, Польша, Египет, протесты, памятники, Тимошенко, автомобили, суд, Обама, Львов, Литвин, пожар, столица, УГКЦ, Лондон, Лига Европы УЕФА, катастрофы, Крым, Табачник, Верховная Рада, депутаты, происшествия, железная дорога, больницы, ЧАЭС, наводнения, война, баскетбол, экономика, праздники, ЕВРО-2012, ВО «Свобода», алкоголь, Азаров, БЮТБ, выставки, бокс, США, музыка, транспорт, стихийные бедствия, образование, зоопарк, метро, строители, футбол, мода, медали, животные, Путин