<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Прес-релізи
Інше
13.03.2008 20:29 19754

Hot Spot Ukraine — презентація українського бізнесу в Німеччині

Презентація українського бізнесу в Німеччині Hot Spot Ukraine, що відбулася 28 лютого у Берліні, в провідному діловому клубі столиці Німеччини Berlin Capital Club, з ініціативи компанії «Євроіндекс», продемонструвала серйозний інтерес до України з боку німецького бізнесу та стала яскравим прикладом «народної дипломатії» в дії.

Євроінтеграційне спрямування є одним з головних пріоритетів зовнішньої політики України. При цьому інтенсивний розвиток відносин з Європейським Союзом повинен відбуватися як на рівні державних структур, так і на рівні регіонів, міст, компаній, їхніх об’єднань, що сприятиме реалізації масштабних міжнародних проектів у різних галузях економіки та суспільному житті. Важливим кроком у цьому напрямку стала презентація Hot Spot Ukraine, яка представила діловим та урядовим колам Федеративної Республіки Німеччини (ФРН), журналістам німецьких видань Україну як країну європейського вибору, зростаючої економіки та широких можливостей для співробітництва. Організаторами події з боку України виступили компанія «Євроіндекс» та видавничий дім «СофтПрес», з боку ФРН — міжнародна консалтингова компанія KME Consulting Group.

Презентація Hot Spot Ukraine зібрала понад 70 учасників — керівників галузевих асоціацій, урядових та дипломатичних установ, провідних німецьких експортерів, консалтингових та юридичних компаній, профільних видань, що підтвердило високу зацікавленість німецького бізнесу Україною, яка є на сьогодні другим за важливістю торговим партнером Німеччини серед країн СНД.

Так, за даними Держмитслужби України у 2007 році товарообіг між Україною та Німеччиною склав 5 035 млн євро, у тому числі експорт — 1 111 млн євро, імпорт — 3 924 млн євро. Станом на 1 жовтня 2007 року ФРН інвестувала в економіку України 3 891 млн євро, що складає 21,4% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій. Кількість суб’єктів господарської діяльності з німецьким капіталом становить 1 236 підприємств. «Ми зацікавлені рухатися далі, готувати та реалізовувати нові інвестиційні проекти, залучаючи німецькі капітали та передові технології, — підкреслив О. Мірус, керівник Торговельно-економічної місії у складі Посольства України у ФРН, у привітанні до учасників Hot Spot Ukraine. — Саме у Німеччині, яка, з одного боку, має беззаперечні передові позиції у багатьох галузях економіки, а з іншого — потужний досвід реформування економіки Східних земель, ми вбачаємо надійного партнера, взаємовигідна співпраця з яким дозволить нам зробити суттєві кроки на шляху модернізації нашої економіки».

Україну на презентації представили: керівник Торговельно-економічної місії у складі Посольства України у ФРН пан Олег Мірус; компанія «Євроіндекс», лідер у сфері організації виставок «бізнес для бізнесу»; провідний український видавничий дім «СофтПрес»; юридична фірма «Фрішберг та Партнери», а також три найвідоміші галузеві асоціації — Українська асоціація франчайзингу, Асоціація «Спортивна індустрія України», Інтернет Асоціація України. Саме такий склад делегації став запорукою успіху заходу, адже професійні асоціації, галузеві видання та виставки є основою інфраструктури будь-якого ринку, вичерпним джерелом інформації про його структуру, тенденції, правила гри, ключових гравців, утворюючи, таким чином, потужний комплекс інструментів для ефективної побудови та розвитку бізнесу в Україні.

Учасникам Hot Spot Ukraine було представлено два нових інформаційних ресурси, покликані полегшити німецьким компаніям вихід на український ринок:

• брошуру Hot Spot Ukraine, видану організаторами Hot Spot Ukraine, що містить географічний та економічний огляд України; юридичні аспекти ведення бізнесу; інформацію про 85 галузевих та професійних асоціацій, працюючих в різних галузях та кластерах української економіки; інформацію про провідні українські спеціалізовані виставки;

• юридичний довідник «Як вести бізнес в Україні», виданий компанією «Фрішберг та Партнери».

Оценка материала:

4.67 / 9
Hot Spot Ukraine — презентація українського бізнесу в Німеччині 4.67 5 9
Прес-релізи / Інше
13.03.2008 20:29 19754
Еще материалы раздела «Інше»