<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.01.2013 21:00 1429

Мандарини корисні для лікування серцевих хвороб, інсульту та ожиріння

Мандарини допоможуть захистити людину від різних хвороб, включаючи хвороби серця, діабет, інсульт і ожиріння, заявляють вчені.

Вся справа в пігменті нобілетіні, який присутній в шкірці фрукта. До речі, він більш активний, ніж пігмент, одержуваний з шкірки грейпфрута.

Дослідники з Університету Західного Онтаріо спеціально протестували мандарин на двох групах мишей. Гризунів тримали на дієті, багатої на жири і простий цукор.

Перша група у підсумку стала страждати від ожиріння і демонструвала симптоми метаболічного синдрому (підвищений рівень холестерину і три гліцеридів, високий рівень інсуліну й глюкози, ожиріння печінки). Все це загрожувало розвитком діабету і хворобами серця.

А от друга група, якій в їжу додавали нобілетін, мала нормальну вагу. Вона також була більш чутлива до інсуліну.

Коментує керівник дослідження доктор Мюррей Хафф: «З'єднання врятувало тварин від ожиріння. А більш тривалі дослідження показували, що нобілетін захищає від атеросклерозу, скупчування бляшок в артеріях, здатних призвести до серцевого нападу або інсульту. Надалі ми плануємо з'ясувати, чи підходить дане з'єднання для лікування людей», повідомляє UBR.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Мандарини корисні для лікування серцевих хвороб, інсульту та ожиріння 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.01.2013 21:00 1429
Еще материалы раздела «Суспільство»